Afbeelding

Eerste Streekmarkt van 2018 met nieuwe 'gezichten'

Algemeen

Bodegraven - Feestelijke activiteiten wisselen elkaar in hoog tempo af aan het einde van deze week. Vrijdag 27 april vieren we uitgebreid Koningsdag en zaterdag 28 april staat de eerste Streekmarkt van het seizoen op het programma. Een lang seizoen dit jaar, dat loopt van april tot en met september. Tijdens deze maanden is er iedere laatste zaterdag van de maand een gezellige markt met eerlijke én heerlijke streekproducten, van 10.00 tot 16.00 uur in de Kerkstraat.

De Streekmarkt Commissie komt voort uit de BOV-gelederen en bestaat dit jaar uit vier man, die de spreekwoordelijke kar trekken: Jan Kaptein, Roy Heuzen, Mischa Kamerling en Marco Vos. Jan Kaptein: "Op de Streekmarkt vervul ik de rol van marktmeester. Deze keer neemt Roy die taak overigens voor zijn rekening. Een bezoek aan de Streekmarkt is een beleving! Er staan circa vijftien verschillende kramen. Het is lekker eten en drinken. Het is op je gemak kunnen rondkijken en nieuwe producten uitproberen. Maar het is boven alles: genieten! Er is gezellige muziek en er staan twee bankjes met stoeltjes, zodat bezoekers even kunnen zitten of uitrusten."

Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. Voor de kinderen zijn er Oudhollandse spelletjes om te doen. "Aanstaande zaterdag kunnen ze ringwerpen en er staat een grote sjoelbak van wel vier meter lang. Vrijwel iedere maand zijn er ook dieren, om naar te kijken of te aaien. Het spreekt voor zich dat het welzijn van de dieren voorop staat. Als het bijvoorbeeld te warm is, dan blijven de dieren 'thuis'. We zijn blij dat boer Aad Veelenturf wederom wil komen met zijn tractor en aanhangwagen, hij neemt deze keer jonge konijnen en krielkipjes mee."

Zoeken naar succesformule

Roy: "Dit is het derde seizoen dat we ingaan. We hebben inmiddels al veel uitgeprobeerd, soms was dat een succes, soms een flinke tegenvaller. Het weer is een belangrijke factor. Bij regen valt de opkomst tegen en hetzelfde geldt voor heel warm weer. Gelukkig zijn de weersvoorspellingen gunstig voor deze eerste editie." Jan vervolgt: "Op de Streekmarkt, de naam zegt het al, zijn zoveel mogelijk typische streekproducten te vinden. Het aanbod van sommige aanbieders 'leunt daar een beetje tegen aan'. We vinden dat ook de Wereldwinkel met hun Fair Trade producten of leveranciers van 'groene' diensten hier een plaatsje verdienen."

Nieuwe deelnemers

"Zo is komende zaterdag Henri van Heffen één van de deelnemers," vervolgt Jan. Hij werkt sinds 23 april in het centrum als dorpsschoonmaker. Er zijn nog meer deelnemers die er voor de eerste keer zijn. Uit Gouda komt kaasstroopwafelbakker Annet van de Klugt. "Dit nieuwe product zal in de smaak vallen in ons kaasdorp." Anja Bout uit Driebruggen komt ook voor het eerst en heeft in haar kraam allerlei wolproducten te koop. Daarnaast verzorgt ze workshops 'wolbewerking'. Ook nieuw is bloemiste/styliste Rieneke van Rijn. Tot slot is Saskia Teunisse namens haar muziekschool aanwezig en één van haar leerlingen komt muziek maken. "Ik zou zeggen: kom allemaal gezellig langs op de Streekmarkt in de Kerkstraat, iedere laatste zaterdag van de maand!"

Tekst: Ilse Hocker

Archiefbeeld: Sonja van den Brink-Bombeke

Advertentie

Categorieën