Afbeelding

Paraat voor overstromingen

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - De directeuren van Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) en Reddingsbrigade Nederland hebben recent een prestatieovereenkomst ondertekend. Kern van de overeenkomst is dat Reddingsbrigade Nederlanden een regionale reddingsgroep beschikbaar stelt aan de VRHM voor het optreden bij overstromingen en grote watercalamiteiten. Deze reddingsgroep vormt samen met de reddingsgroepen van 21 andere veiligheidsregioís een nationaal opschaalbare reddingsvloot; de Nationale Reddingsvloot.

Alle 25 veiligheidsregioís in Nederland hebben gezamenlijk afspraken gemaakt over de organisatie en inrichting van de Nationale Reddingsvloot. Hierbij is afgesproken dat de 22 veiligheidsregioís met een overstromingsprofiel elk verantwoordelijk zijn voor het inrichten en beheren van een regionale reddingsgroep bestaande uit vier varende eenheden. Dit leidt tot een nationaal opschaalbare reddingsvloot van 88 varende eenheden die kan worden ingezet bij watercrisis en overstromingen.

De veiligheidsregioís zijn zelf verantwoordelijk voor de wijze van invulling van de regionale reddingsgroep. Veiligheidsregio Hollands Midden heeft net als vele andere veiligheidsregioís gekozen voor het sluiten van een prestatieovereenkomst met Reddingsbrigade Nederland. Hiermee blijven de bij de reddingsbrigades aanwezige kennis, kunde en middelen behouden en kunnen die worden ingezet in geval van een overstroming. De vier varende eenheden van de regionale reddingsgroep van Hollands Midden zijn door Reddingsbrigade Nederland ondergebracht bij de reddingsbrigades van Leiden, Leiderdorp, Gouda en Noordwijk.

Advertentie

Categorieën