Afbeelding

Reeuwijkse taartenbakkers overtuigen met hun smaken

Algemeen

Reeuwijk - Lekker smullen van zeven heerlijke taarten tijdens de koffie voor de bezoekers van het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug. Onder het motto Heel Reeuwijk Bakt waren de dames aan het bakken gegaan om hun taarten net als in het gelijknamige televisieprogramma door de jury te laten keuren. Met als winnaar de chocoladetaart van Fatima.

De juryleden waren niemand minder dan burgemeester Christiaan van der Kamp, Bas Immerzeel, sociaal makelaar van onze gemeente, en Ko van Daalen, de echte bakker met de échte vaktechnische kennis. Burgemeester Van der Kamp: "Hoe oogt, ruikt en smaakt de taart. Daar hebben we vooral naar gekeken. De taarten hebben we een nummer gegeven zodat we niet beïnvloed konden worden
door de namen van de baksters." Ko van Dalen: "Als bakker gaat mijn hart open; taart bakken in uw vrije tijd! Mijn complimenten voor alle taarten. Voor mij waren de volgende punten belangrijk: "Ziet de taart er aantrekkelijk uit, de originaliteit, klopt de kleur met de smaak. Ook zegt het gewicht iets over de smaak van de taart. En behoudt de taart zijn vorm als je deze aansnijdt. Dat alles in harmonie met de smaak. Met deze punten in ons achterhoofd hebben we de taarten punten gegeven. Zo zijn wij tot de winnaar gekomen. Dat was een hele uitdaging. Want het enthousiasme wat in het bakken is gestoken - met heerlijke resultaten - maakt dat eigenlijk niemand verliezer kan zijn."

Worteltjes, aardbeien en chocolade

De derde prijs ging naar de fraai versierde worteltjestaart. Nummer twee was volgens Ko "een snoepje van een taart." En mocht de bakster willen, dan zou Ko de aardbeientaart zo in zijn winkel zetten. De winnaar was de chocoladetaart van Fatima. Ko: "Hij oogt niet als mooiste taart, maar door de goede structuur van de taart klopte alles en de smaak is voortreffelijk!" Een geëmotioneerde Fatima nam haar prijs uit handen van burgemeester Van der Kamp in ontvangst. Later liet ze ons weten dat ze vooraf niet begrepen had dat het om een wedstrijd ging. Ze dacht dat ze gebakken had voor de bezoekers van de open dag van het Huis van Alles. Na de prijsuitreiking was het aan de bezoekers van het Huis van Alles om alle taarten te proeven. En ik kan u verzekeren… ze waren heerlijk!

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Afbeelding

Advertentie

Categorieën