Afbeelding

Symbolische eerste steen voor verbouwingsfase De Reehorst

Algemeen

Reeuwijk - Hoewel de bewoners van De Reehorst al in oktober vorig jaar naar hun tijdelijke huisvesting zijn vertrokken en de verbouwingswerkzaamheden duidelijk zichtbaar zijn, werd vorige week donderdag de symbolische eerste steen gelegd voor de nieuwbouw. De eer viel toe aan mevrouw Van den Bos die de handeling uitvoerde samen met Margot van der Starre, voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorgpartners.

Veel bewoners waren, vaak vergezeld van hun familieleden, vanuit hun tijdelijke huisvestingslocaties naar het dienstencentrum gekomen om via een videoverbinding de ceremonie mee te maken. Omdat veel bewoners en personeelsleden elkaar al circa een half jaar niet hadden gezien, kreeg de bijeenkomst een reünie-achtig karakter, iets dat zeer op prijs werd gesteld. In haar welkomstwoord benadrukte directeur Janneke Pillen dat Zorgpartners er een feestje van wilde maken.

"Wij willen graag een plek zijn waar wij de bewoners een thuisgevoel kunnen geven, maar ook een fijne werkplek voor de medewerkers. In de eerste fase zijn de dagbesteding en de kapsalon verbouwd en nu is de rest van het centrum aan de beurt.

De verbouwing was heel hard nodig, want de oude behuizing voldeed niet meer aan de eisen van de tijd. Dat wordt grondig aangepakt door middel van een toekomstbestendige verbouwing."

Elektronica en geuren

Margot van der Starre meldde dat in het vernieuwde verpleeghuis de zorg ook op een modernere wijze wordt gegeven. "Er gaat gewerkt worden met leefcirkels waarbij de bewoners een grotere vrijheid zullen krijgen. De afdelingen zullen minder gesloten zijn, zo zullen de bewoners bijvoorbeeld zelfstandig naar de tuin kunnen gaan en zullen de verzorgenden pas in actie komen als een elektronisch alarm de noodzaak aangeeft. Ook zal er in het huis geëxperimenteerd gaan worden met geuren om de zintuigen wat meer te prikkelen en zal het personeel gebruik gaan maken van mobiele computers zodat zij dossiers ter plekke en in de nabijheid van de cliënten kunnen bijwerken".

Namens de cliëntenraad en de Vrienden van de Reehorst bood Peter Tarnózcy een beeld aan dat de verbinding tussen jong en oud symboliseert. De Reehorst zal als verpleeghuis op termijn plaats bieden aan 61 cliënten. Naar verwachting zal de ingrijpende verbouw in november van dit jaar afgerond zijn.

Tekst en beeld: Bert Verver

Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën