Logo kobr.nl

Benefietconcert voor Roemeense Ana

Bodegraven - "Op zaterdag 9 juni is er een benefietconcert voor Project Ana," vertelt Janine de Knikker uit Bodegraven. "Dit benefietconcert wordt georganiseerd om Roemeense meisjes als Ana een kansrijke toekomst te bieden. Zonder financiële steun en begeleiding hebben zij geen kans."

Op het benefietconcert brengt het Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn samen met het Fanfare Promotie Orkest de bezoekers een uniek muzikaal optreden ten gehore. Een bijzondere avond waarbij klassiek en fanfare elkaar ontmoeten. Vanaf nu zijn de kaarten te koop op de website van Stichting Betania Nederland (www.betania.nl).

Wie is Ana?

Samen met haar man Arjan zet Janine zich al 20 jaar in voor Roemenië. Project Ana richt zich specifiek op meisjes en biedt hen een weg naar zelfstandigheid. Vaak komen deze meisjes uit een armoedige situatie, zoals een leven in een krottenwijk of in handen gevallen zijn van mensensmokkelaars. In project Ana krijgen zij de kans om allereerst te werken aan zichzelf en om te gaan studeren.

Trots op

"Het raakt me elke keer weer hoeveel armoede er is in dit EU-land. Des te trotser zijn we op de hoeveelheid doorzettingsvermogen wat de meisjes van Project Ana laten zien."

Ondanks hun achtergrond van armoede en weinig steun van hun familie, pakken ze hun kans. Ze starten het project als onzekere meisjes, maar na een aantal jaar kunnen ze hun weg vervolgen als zelfstandige, sterke vrouwen. "Het is ontzettend bijzonder om de ontwikkeling te zien van meisjes die door Project Ana worden ondersteund," vertelt Janine met een sprankeling in haar ogen. "Daar doen we het voor. In de afgelopen jaren hebben al vele jonge vrouwen dit traject met goed resultaat doorlopen. En zijn er studies afgerond zoals economie, pedagogiek en psychologie."

Kaartje voor Benefietconcert

Toegang voor dit bijzondere concert is mogelijk door een kaartje te bestellen op betania.nl. De kosten voor een kaartje zijn € 20,00. Het concert wordt gehouden in de Dorpskerk in Bodegraven. De opbrengst gaat naar dit mooie project waardoor er vele Ana's kunnen werken aan hun toekomst!

Tekst: Sanne Lenselink

Meer berichten