Logo kobr.nl

Expositie Feest van de Geest Groene Hart geopend

Bodegraven-Reeuwijk - Onder grote belangstelling werd op 8 mei in de H. Bonaventura kerk in Woerden de derde editie van Feest van de Geest Groene Hart geopend door Gerdien Kuiper-Gilhuis, Gerdien maakt deel uit van de werkgroep kunstenaars/pastores. "Kunst en religie, ze vormen niet altijd een voor de hand liggende combinatie. We leven in grimmige tijden. We hebben behoefte aan verhalen, nu meer dan ooit."

Kunst en religie kunnen die verhalen bieden, zeker in de verbinding binnen het evenement Feest van de Geest. Door cliënten van Ipse de Bruggen zijn speciale kaarsen gemaakt; als opening van het evenement werd de eerste kaars aangestoken door één van de cliënten van Ipse de Bruggen. Tijdens de exposities zullen deze zelfde kaarsen branden in de deelnemende kerken. Het programma werd muzikaal omlijst door leden van Musici Talent AL, Het Klooster uit Woerden.

Ds. Paul van Dijk van de Goede Herder kerk in Alphen aan den Rijn hield een feestrede over het Thema Levensadem. Levensadem, geestkracht. Iets dat we niet kunnen zien, maar wel kunnen voelen. We kunnen erdoor geraakt worden. Een schilderij heeft ook levenskracht. Als wij naar een schilderij kijken, kan het ons aanspreken. En wat de een aanspreekt, vindt een ander soms helemaal niets! Wat is het toch dat iets je boeit, je raakt? Zit er geestkracht in schilderijen? In kunst wat mensen maken? Geestkracht kan je leven veranderen. Op het moment dat het gebeurt weet je dat nog niet, maar later…

Judy van Vliet en Maria van 't Hullenaar, twee kunstenaars van Klassenwerk (Ipse de Bruggen) lieten de aanwezigen delen in de inspiratie voor hun kunstwerken die zij ontleenden aan het Pinksterverhaal en het genoemde thema.

Het evenement Feest van de Geest duurt nog tot 21 mei. Circa 28 kunstenaars tonen hun kunstwerken over het thema Levensadem in 16 kerken in het Groene Hart. Rond de exposities zijn tal van activiteiten georganiseerd in samenwerking met de kunstenaars zoals workshops, inspirerende wandelingen en vele muziekuitvoeringen. De gebouwen zijn tijdens deze lange weekenden dagelijks open van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang tot de exposities is gratis.

www.feestvandegeest-groenehart.nl

Meer berichten