Logo kobr.nl

Nieuwe kunstenaars in POP-UP Galerie

Bodegraven - In de POP-UP Galerie Marryzglaz in de Kerkstraat 22 is voortaan prachtig en bijzonder werk te vinden van twee nieuwe kunstenaars:
De Bodegraafse Anneke van den Broeke met aquarellen en Marijn van Teylingen met lichtobjecten.

Anneke van den Broeke werd geboren in 1940 te Pasoeroean (Oost-Java) in het voormalige Nederlands-Indië en kwam in 1946 naar Nederland. Tekenen en schilderen heeft Anneke van jongs af aan gedaan en door de jaren heen heeft zij verschillende technieken beoefend. Het aquarelleren heeft haar voorkeur, omdat zij steeds weer wordt geboeid door het spel van loslaten en vormgeven, waar deze techniek om vraagt. In haar werk zijn de bronnen van inspiratie haar geboorteland, de natuur, muziek en poëzie. Vaak is voor haar niet duidelijk wat er eerder was: de herinnering aan een gedicht of de verbeelding ervan.

De in Amsterdam geboren
Marijn van Teylingen komt uit een kunstenaarsgezin. Haar vader was een bekend journalist en schrijver en haar moeder schilderes. Verwondering over de elementen, vormen en lichtspelingen van de natuur inspireerde haar zodanig dat ze zomaar op een dag een lichtobject ontwierp. Vanaf die dag wist Van Teylingen dat ze een nieuwe passie hadontdekt die ertoe heeft geleid dat ze nu toch enigszins in de voetsporen van haar kunstzinnige moeder is getreden. In de POP-UP Galerie staat een aantal lichtobjecten gemaakt van natuurlijke materialen zoals pitriet, speksteen, hout, Japans en andere geschepte papier soorten.

De galerie is geopend op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak (06-51064866). Ook tijdens de Atelier Kunstroute op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei bent u welkom van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten