Afbeelding

Succesvolle Omloop Groene Hart

Algemeen

Bodegraven - Onder een stralend blauwe hemel vond op tweede pinksterdag een zeer geslaagd wandel- en fietsfestijn plaats. De plaatselijke Lionsclub had dit jaar flink uitgepakt met vertrouwde tochten en een aantal nieuwe mogelijk­heden. Meer dan 350 fietsers en wandelaars verschenen aan de start bij molen de Arkduif. Ze droegen daarmee bij aan het goede doel: de Zonnebloem en de door de Lions jaarlijks georganiseerde muzikale kerstontmoeting.

Circa 200 wandelaars trokken er op uit voor routes van 10 en 25 km. Er was dit jaar met name belangstelling voor de 25 kilometer die bij nogal wat deelnemers als training voor de Nijmeegse Vierdaagse op het programma stond. Ruim 150 fietsers gingen van start voor routes tussen de 25 kilometer en 80 kilometer, waarbij de kortste route vergezeld ging van een prijsvraag. Ruim vijftig deelnemers maakten dit jaar voor de eerste keer gebruik van de mogelijkheid hun fietsroute of wandelroute te combineren met het nuttigen van door de Lions zelf bereide lekkere hapjes. Bewegen en proeven werd zo gecombineerd.

Voor goede doel

Met de Omloop heeft de Lionsclub Bodegraven een lucratieve activiteit neergezet waar gelet op het grote aantal deelnemers veel belangstelling voor is. Door samen te werken met diverse plaatselijke organisaties en met sponsoring van een groot aantal bedrijven en organisaties kan de plaatselijke Zonnebloem afdeling een mooie activiteit organiseren voor mensen met een lichamelijke beperking. Voorts kan ook dit jaar de muzikale kerstontmoeting voor ouderen in de gemeente weer plaatsvinden. Het begrip ' we serve' waar de Lions om bekend staan, wordt zo concreet handen en voeten gegeven.

Afbeelding

Advertentie

Categorieën