Afbeelding

Briljanten bruiloft voor Fie en Jan de Jong

Algemeen

Reeuwijk - Ze leerden elkaar kennen op de dansschool van Holthuizen in Gouda. Jan kon zo goed dansen dat de eigenaar van de dansschool hem gevraagd had te assisteren tijdens de lesavonden. En daar hoorde voor Jan natuurlijk ook een danspartner bij. Dat werd Fie Verweij. Vanaf die tijd zijn ze samen door het leven 'gezwierd'.

De geboren en getogen Gouwenaars zijn in het Reeuwijkse komen wonen vanwege de zorg die in de Reehaven/Ravenhorst geboden kan worden. Door de verbouwing zijn ze van elkaar gescheiden. Maar einde dit jaar, als de verbouwing klaar is, moet daar weer verandering in komen.

De 84-jarige Jan de Jong heeft een groot deel van zijn arbeidzame leven in mannenmodezaken gewerkt. Daarna is hij amanuensis aan de Rijks Middelbare land- en tuinbouwschool geworden (nu het Wellant college). Als amanuensis ben je assistent op natuurkundig, biologisch en/of scheikundig gebied. Dat betekende dat Jan alle schoolvakanties vrij was en het gezin dus regelmatig op vakantie kon. Samen kregen ze twee dochters: Petra en Karin. En ook de dochters kregen weer meisjes. Zo werd Jan op zijn wenken bediend, want hij wilde graag meiden. Toen de dochters het huis uit waren, is Fie (inmiddels 80 jaar) bij damesmodezaak Fair Lady (tegenwoordig Janse Mode) in winkelcentrum Bloemendaal gaan werken.

Zondag 13 mei, precies de dag van hun trouwen, heeft het echtpaar in de Ronssehof in Gouda het feest gevierd in een kring van familie, vrienden en buren. Afgelopen week kwam burgemeester Van der Kamp hen met een mooie bos bloemen feliciteren. En uiteraard lag er ook bij hen een brief met felicitaties van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin in de brievenbus. En een schrijven van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland.

Tekst en beeld: Marlien van Leeuwen

Advertentie

Categorieën