Afbeelding

Vijf gastexposanten in Hoek29

Algemeen

Bodegraven - Er zijn tijdens de Kunstroute en daarna tot 18 juni vijf uiteenlopende gastexposanten zien bij Hoek29 aan de Markstraat 29.

Bart van Ulden is profes­sioneel fotograaf én kenner van hout, wellicht het meest natuurlijke mate­riaal op aarde. Om de natuur te
schilderen met zijn camera trekt hij er vaak in de schemering op uit. "Hét moment waarop licht zich zo bijzonder laat vangen en kunst en droomwereld in elkaar over lijken te gaan."

Danny van Zaal is 23 jaar en op dit moment afstuderend Illustrator aan de Willem de Kooning academie te Rotterdam. Het werk kenmerkt zich door een combinatie van analoog en digitaal en veel kleurrijke, strakke vormen. Naast illustratie houdt hij zich ook veel bezig met animatie.

Gisella Klein maakt foto's waarin de wereld onvoorspelbaar is geworden. Wat stilstaat beweegt, wat je ziet is herkenbaar en tegelijkertijd is alles anders. Fotografie is in essentie documentair: de werkelijkheid wordt vastgelegd zoals hij is. Maar door de verstoring van de werkelijkheid wordt het kunst.

Matty Westra Hoekzema is bekend van haar Second Life dolls. "Ooit de lof­trompet, dan het duister; afgedaan en weggezet, vergeten luister; die mijn verdriet doorzag, zo mooi gebleven; maakte op een dag, mijn tweede leven."

Naast beelden in steen maakt Bert Verboon veel gebruik van metaal, ook in combinatie met marmer.
Zoals de serie van vijf sculpturen, de 'Frames', die bij deze expositie te zien zijn.

Advertentie

Categorieën