Afbeelding

Tweedaags festival Borft L!ve met primeurs

Algemeen

Bodegraven - Het jaarlijkse Borft L!ve Lentefestival staat weer voor de deur. Van woensdag 23 tot en met zaterdag 26 mei is er van alles te beleven in Bodegraven. Als klap op de vuurpijl voor alle muziekliefhebbers: Borft L!ve in de grote feesttent, gratis toegankelijk voor iedereen.

Op vrijdagavond 25 mei zijn er spetterende optredens van drie regionale bands: Revolutions, Bonk en Soul, de winnaars van de online poll 'pick your band'. Een primeur is de komst van Slash n' Roses, een band die landelijke faam geniet. Dé Guns n' Roses tribute zorgt voor muzikaal vuurwerk als afsluiter van deze avond. Ook nieuw is de Borftse Band Avond, op zaterdagavond 26 mei. Niet eerder speelden deze vijf 'local heroes' allemaal samen op één podium: Have a Cigar, Long way Blues, Slingshot, Little Stef en Waterproof Shampoo (WPS). De dresscode deze avond is blauw/goud.

De organisatie van het tweedaagse muziekfestival Borft L!ve is wederom in handen van Startistic Entertainment, het bedrijf van Thijs Mansier. Organisator van evenementen en dorpsfeesten in de hele regio. Als geen ander kent Thijs het klappen van de zweep. Hij heeft jarenlange ervaring als evenementenorganisator én is professioneel uitvoerend artiest, als leadzanger van de populaire band Waterproof Shampoo. Goed voor zo'n veertig shows in de zomermaanden.

Nieuwe programmering

Deze editie heeft een nieuwe programmering. Thijs: "Zeker als het weer meewerkt, verwachten we een recordaantal bezoekers, helemaal op zaterdag. In 2017 waren er op vrijdag al 1100 tot 1200 man op de been, zaterdag liep dat op tot 1500. Nu spelen op vrijdag de drie beste bands uit de online-poll. Er is ruim 3500 keer gestemd op de dertien lokale bands. Borft L!ve is inmiddels een begrip, een gewild festival om te spelen voor bands uit het Groene Hart. Voor de eerste keer komt er nu ook een landelijk bekende band. Slash n' Roses sluit vrijdagavond af met een dijk van een set! Ik ken hun gitarist heel goed, hij is regelmatig invaller geweest bij onze band WPS. Op zaterdag spelen vijf lokale favorieten voor het allereerst allemaal samen op één avond. Die chemie is ongekend! In eerdere edities speelden ze steeds verspreid over beide avonden. Het is een feesttent, maar vrijdag en zaterdag gaat het spreekwoordelijke dak eraf."

Stinkend ambitieus

Thijs: "In 2012 organiseerden Mark Verdoold, Tim van der Neut en ik de allereerste editie, toen nog in het Evertshuis. De insteek was: 'als het klopt vanuit het oogpunt van de bands, dan is het goed en komt het publiek vanzelf'. Vanuit het 'muziekmakend' perspectief een podium bieden aan lokale bands, dat was er nog niet. In 2015 vielen de blaasorkesten weg en werden we benaderd door de ECB om mee te denken hoe lokale bands dit gat konden opvullen. Dat jaar was de eerste tent-editie, maar die bleek meteen al te klein. Dit wordt het derde jaar in de grote feesttent. Ik ben stinkend ambitieus om dit lokale festival naar een steeds hoger plan te tillen. Om van dit lokale festival een regionaal feest te maken. Ik krijg een kick van die groei. Dat geldt voor alles wat ik doe. Natuurlijk kan ik dat niet alleen! Sinds Mark Verdoold vorig jaar is gestopt, is Ferry Gieskes van Music and Gig m'n rechterhand en ondersteunt Adriëtte Mak ons net als voorgaande jaren met het opvangen en verzorgen van de acts."

Droom

Thijs: "Borft L!ve is een leuke zoektocht, dit jaar doen we een try-out met het nieuwe programma. Het is een gratis festival, er is geen kaartverkoop, dus je weet van tevoren niet hoe het loopt. Het is een ijzersterk concept, maar we blijven vernieuwen. Mijn uiteindelijke droom? Een festival aan de Reeuwijkse Plassen."

Samenwerking

Het Borft L!ve Lentefestival is een succesvol samenwerkingsverband tussen de ECB en Startistic Entertainment. Twee partijen die ook samenwerken bij bijvoorbeeld de Najaarsmarkt. Het ECB organiseert onder andere de braderie en de kermis en het Borft L!ve concept is van Thijs. Tijdens de derde editie van dit Lentefestival staat er vier dagen lang kermis in het centrum. Op zaterdag is er de Voorjaarsbraderie, georganiseerd in samenwerking met de BOV. Op het Raadhuisplein is er
's middags een mini disco mét Live Band The Rocking
Daddies, die favoriete kinder­liedjes speelt.

Dresscode blauw/goud

Thijs: "Kom zaterdag allemaal in onze dorpskleuren blauw/goud, want de leukste outfit wordt uiteraard beloond. Het lijkt me mooi om de Borftse Band Avond dat extra Bodegraafse tintje te geven. In de verschillende horecagelegenheden die ons mooie dorp rijk is, kunnen bezoekers nog tot in de kleine uurtjes doorgaan. In PÛHA is er bijvoorbeeld een Borft L!ve Lentefestival Afterparty."

Tekst: Ilse Höcker

Beeld: Ramon Hutters Oxbey Fotografie

Elkaar versterken

Kees-Willem van Os, Evenementen Commissie Bodegraven: "Het Borft L!ve Lentefestival is een echt Bodegraafs feestje. Het wordt een druk en leuk weekend, het festival valt samen met veel andere activiteiten in het dorp. De ECB heeft ook een aantal dingen veranderd. Zo is de nieuwe opzet van de Voorjaarsbraderie een pilot in samenwerking met de BOV. Dit jaar staat de braderie op zaterdag in het centrum, in voorgaande edities startte die op vrijdagavond. We gaan nu testen hoe het bevalt, de reacties van de bezoekers peilen. Na afloop evalueren we ook met de BOV, ECB, de exploitanten van de kermis en braderie of deze opzet organisatorisch en financieel voor herhaling vatbaar is. Een mooi moment voor de BOV en ECB om weer om de tafel te gaan zitten. Om samen te kijken hoe we activiteiten kunnen combineren en elkaar kunnen versterken."

Advertentie

Categorieën