Afbeelding

Nieuwe locatie Speelweek Nieuwerbrug

Algemeen

Nieuwerbrug - Na lange tijd in onzekerheid te hebben gezeten, kan de organisatie van Speelweek Nieuwerbrug met goed nieuws komen. Er is een locatie voor de speelweek. De speelweek van Nieuwerbrug gaat verhuizen!

Na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van het terrein naast de Nieuwerbrugse ijsbaan, is daar dit jaar een eind aan gekomen. Sinds 1 maart is het terrein overgedragen aan projectontwikkelaar Steenvlinder voor woningbouw in De Wijde Wiericke. Het terrein van de ijsbaan is helaas niet geschikt om de tent op te laten zetten. Bij een zomers regenbuitje verandert het terrein van de ijsbaan in een klein moeras. Niet echt geschikt om een speelweek op te organiseren.

Na diverse overleggen met de gemeente over een mogelijke oplossing, heeft het bestuur van de speelweek Floor Boer van Boer BV uit Nieuwerbrug bereid gevonden om het terrein dat zij hebben aangekocht voor woningbouw evenwijdig aan de Gravin Jacobastraat ter beschikking te stellen aan de speelweek. Het bestuur van de speelweek hoopt de komende jaren gebruik te kunnen maken van dit terrein, totdat ook hier woningen worden gebouwd. Aangezien het nieuwe terrein niet met de openbare weg is verbonden, zal de gemeente voor de speelweek tijdelijk een noodbrug laten aanleggen tussen het nieuwe speelweek-terrein en het parkeerplaatsje aan het einde van de Gravin Jacobastraat.

Elk jaar worden op de vrijdagavond de hutten verbrand die de kinderen op woensdag met hart en ziel in elkaar hebben getimmerd. Aangezien de speelweek dit jaar een stuk dichterbij boerderijen met een rieten dak ligt, is besloten om de huttenverbranding in elk geval niet te houden op het nieuwe speelweekterrein. Het bestuur is nog bezig om een geschikte en veilige plek daarvoor te realiseren.

Inmiddels zijn er al ruim 100 kinderen ingeschreven voor de speelweek, onder wie kinderen uit Nieuwerbrug, Reeuwijk, Waarder, Woerden en Bodegraven. Ook dit jaar waren de groepen voor de Vakantiespelen Bodegraven weer in no-time vol, op extra plekken voor de huttenbouw na. Er zijn daar nog zo'n 50 plekken vrij. Kinderen uit Bodegraven die echter geen plekje (hebben) kunnen bemachtigen bij de Vakantiespelen zijn ook in Nieuwerbrug van harte welkom! Inschrijven kan via de website www.speelweeknieuwerbrug.nl

Advertentie

Categorieën