Vooralsnog geen vergunning voor restaurant Loetje

Algemeen

Reeuwijk - Vooruitlopend op de agendapunten van de commissievergadering Ruimte vorige week hebben enkele leden vragen gesteld over de gang van zaken rond de vestiging van het restaurant Loetje aan de plas Elfhoeven.

Zoals wij in deze krant al eerder berichtten, is er grote onrust onder de bewoners van de Notaris d'Aumerielaan over deze vestiging, omdat wordt gevreesd dat de verkeers- en parkeerdruk op deze smalle toegangsweg de draagkracht te boven zal gaan. Lisbeth Hertogh (PvdA) vroeg zich af wat er gaat gebeuren met de vestiging. Ze constateerde dat zij op de tekening in de krant onderdelen had aangetroffen die volgens haar niet in het bestemmingsplan zijn opgenomen, zoals een tweede steiger en permanente bewoning. Ook Henk van der Smit (SGP) is van mening dat de gang van zaken tot verwarring aanleiding geeft en vroeg om een memo over het onderwerp. Volgens Hennie Castelein (Burgerbelangen) voldoet de gang van zaken niet aan de wijze waarop in dit soort gevallen met de omwonenden moet worden omgegaan. Wethouder Kees Oskam zegde daarop toe de commissieleden in een notitie uitgebreider te informeren.

Reacties omwonenden

Twee dagen later kwam het college met een raadsinformatiebrief. Daarin werd duidelijk dat de aanvraag omgevingsvergunning, die thans in behandeling is bij omgevingsdienst Midden-Holland wordt afgewezen omdat is vastgesteld dat de aanvraag niet binnen het bestemmingsplan past. Voorts zijn naar aanleiding van de publicatie van de aanvraag omgevingsvergunning een aantal e-mailberichten binnengekomen van omwonenden en verenigingen bij Omgevingsdienst Midden-Holland. De belangrijkste punten waarvoor aandacht wordt gevraagd, zijn de verkeerssituatie op de Notaris d'Aumerielaan en de parkeervoorzieningen. Het college zal met deze partijen in gesprek gaan over deze punten.

goed gesprek

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel lichtte afgelopen maandag nog extra toe: "Het aantal vierkante meters geplande horeca in de aanvraag past niet binnen het bestemmingsplan. Het voorziene terras is alleen al te groot. Wij hebben als college een goed gesprek met de initiatiefnemers gehad 'hoe een avondje Loetje verloopt' en daarbij is een aantal zaken helder geworden. Zoals de gemiddelde 'shift' van 1½ op een avond. De tafels worden niet drie keer op een avond bezet met driemaal zoveel gasten op een avond als er plekken binnen zijn. Ik ben nog niemand tegengekomen die niet blij is met de komst van Loetje. Maar we zien de problematiek van verkeer en parkeren."

"Het college wil in één beweging na de realisatie van het restaurant de Notaris d'Aumerielaan verbeteren met bijvoorbeeld passeerstroken en/of het regulieren van parkeren. Ook Loetje wil dat en wil zo klantvriendelijk mogelijk zijn via bijvoorbeeld digitale borden met beschikbare parkeerplekken of een parkeerwachter. Als er straks een nieuwe aanvraag komt die past binnen het bestemmingsplan, kan het restaurant er komen. Wij hebben geen grond om dat tegen te houden. We zullen wel kijken naar oplossingen voor verkeer en parkeren."

Tekst: Bert Verver en Paul Engels

Advertentie

Categorieën