Logo kobr.nl

Feest bij Volleybal Club Reeuwijk

Reeuwijk - In augustus is het feest bij de Volleybal Club Reeuwijk (VCR). Ze bestaan 50 jaar! Dit wordt gevierd met een jubileumfeest op 22 september. Het ingrediënt voor dit feest: gezelligheid. Alle leden, oud-leden én hun partners zijn van harte welkom!

Het begon 50 jaar geleden.
Een groepje van zes à zeven Boskoopse volleyballers begon in Reeuwijk een volleybalclub. In Boskoop was namelijk geen geschikte ruimte te vinden. Eerst bij Dorpsschool De Bron en later in de gymzaal aan de Van Staverenstraat. Als naam werd gekozen 'VCR'. Inmiddels volleybalt de club al jaren in De Meerkoet. Bestuurslid Nico Driehuis: "Vroeger speelden we bijvoorbeeld ook in De Roerdomp en andere zaaltjes. Probleem was altijd dat het plafond te laag was. De Meerkoet is de mooiste zaal ooit. Veel beter dan die lage gymzaaltjes en ruimer. We zijn erg tevreden over onze sporthal."

18+

Ruim 30 leden slaan hier iedere week hun balletje. Bert Domburg, lid van het eerste uur, speelt nu nog steeds bij VCR. De leden zijn allemaal 18+ en de teams zijn gemengd. Nico: "We hebben deze keuze gemaakt omdat we de jeugd onder de 18 niets kunnen bieden. En er zijn genoeg grote verenigingen in Gouda en omstreken die wel volleybal voor de jeugd aanbieden." Marjan Boere, secretaris en lid jubileumcommissie: "Als mensen eens willen kennismaken en een keer een potje willen meespelen, dan kunnen ze vrijblijvend langskomen op de maandag vanaf 20.30 uur in sporthal De Meerkoet in Reeuwijk."

Actieve club

De VCR is een actieve club. Ze spelen weliswaar niet onder de vlag van de NEVOBO, maar wel in een door een aantal verenigingen opgezette 'eigen' competitie met verschillende volleybalverenigingen in de buurt. Bijna iedere week is er een wedstrijd. Naast het spelen en de wedstrijden ondernemen de leden allerlei activiteiten met elkaar. Vroeger wat meer dan nu. Met glunderend gezicht vertelt Nico over het grote FBS (Familie, Bedrijven en Straten) toernooi. Vier avonden werd er gespeeld. Tegenwoordig vindt het FBS op één avond plaats. Of het jaarlijkse oliebollentoernooi (avondvullend toernooi voor verenigingen in de regio), de weekendjes weg en de puzzeltochten met na afloop iets eten met elkaar. En elk jaar gaat een groep leden naar oud-VCR lid Ruud Lakerveld in Spanje. Marjan is sinds vier jaar lid en geniet van al het bekijken van de foto's uit de oude doos. Marjan: "Voor mij zijn al die verhalen natuurlijk nieuw en die foto's geven een mooi beeld van hoe het was."

Jubileumfeest

Het jubileumfeest vindt plaats op 22 september. Marjan: "De datum is fictief, want eigenlijk bestaat VCR op 27 augustus al 50 jaar. Maar dat is midden in de zomervakantie. Nico: "Die 27 augustus is de datum van de eerste bewijsbare huuraanvraag. Voor die tijd waren het gewoon een paar mensen die een bal gingen pakken." Maar wat staat er de 22e te gebeuren? Marjan: "Het wordt een feestavond met eten voor leden en hun partners. Er is een receptie voor oud-leden en genodigden. En als oud-leden willen blijven op het feest, dan blijven ze. Het feest is in De Kaag in Reeuwijk-Dorp. De uitnodigingen zijn al verstuurd en eind mei heeft een advertentie in de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk gestaan. Ook hangt er een groot spandoek aan de Randweg, in de tuin van één van de leden." Nico: "Als leden zich het familiegevoel van de vereniging herinneren, dan komen ze wel!"

Voor het jubileumfeest is de VCR nog op zoek naar oud-leden. Deze kunnen zich ook zelf aanmelden door een mail te sturen naar vcr-50jaar@hotmail.com. Tekst: Stefanie Peters

Beeld: VCR

Meer berichten