Afbeelding

Via Bodegraven naar EK in Barcelona

Algemeen

Waterpolo

Afgelopen weken sloten zowel de Nederlandse waterpolodames als de waterpolo­heren hun voorbereiding op het Europees Kampioenschap af in het buitenbad van zwembad De Kuil in Bodegraven. De waterpoloheren speelde hun laatste interland op Nederlandse bodem, de dames werkten hun laatste training af.

'We mogen ons gelukkig prijzen met de komst van de nationale selecties. De 50-meter buitenbaden in de regio zijn inmiddels op één hand te tellen. Tel daar de entourage, de faciliteiten en de ingespeelde lokale organisatie bij op, en het recept voor een goede voorbereiding is compleet,' aldus Rogier van Veen van de waterpolocommissie.

De Nederlandse waterpolo≠dames onder leiding van Arno Havenga trainden op 10 juli in het buitenbad van zwembad de Kuil. Hoewel het weken mooi weer was, was het uitgerekend deze dag koud en nat. Na een twee uur durende training met weinig oponthoud vanwege de kou, zochten de dames het warme clubhuis van BZ&PC op, waar een uitgebreide pastamaaltijd klaar stond. Opgewarmd en met gevulde magen konden de waterpolodames, na een rustdag, het vliegtuig in naar het Europees kampioenschap in Barcelona. Daar hebben zij afgelopen weekend hun eerste twee wedstrijden tegen Kroatië en Israël overtuigend gewonnen (respectievelijk 21-1 en 20-2). Gisterenavond wachtte een lastigere wedstrijd tegen Italië. De heren met hun coach Robin van Galen verloren hun eerste wedstrijd met 8-15 van grootmacht Kroatië.

Advertentie

Categorieën