Prinses Beatrixschool
Prinses Beatrixschool

Scholen luiden zomervakantie creatief in

Algemeen

Bodegraven - De basisscholen hebben in de laatste week voor de zomervakantie diverse activiteiten ontplooid. Met de vakantie in aantocht was het vaak dolle pret voor de leerlingen en docenten.

Groep 8 van de Prinses Beatrixschool mocht van alle groepen het eerst gaan genieten van een welverdiende vakantie. Hun laatste vertrek van school was er eentje op de fiets. De leerlingen 'oefenden' vast hun ritje naar hun nieuwe school in het voortgezet onderwijs. Slalommen door de gang van de school, een flinke rukwind en toen ook nog een buitje onderweg. De groepen 1 t/m 7 haalden ook een nat pak, lopend door een waterdouche de school uit. Zo begon de vakantie op frisse wijze.

Ook voor de kinderen van ët Vogelnest begon vorige week de zomervakantie. Met zín allen werden de kinderen van groep 8 uitgezwaaid. Zij mochten voor de laatste keer de school over een rode loper verlaten. Onder luid gejoel en bellenblazende kinderen was het een emotioneel moment. Daarna namen de kinderen in de klas afscheid van elkaar en van de juf/meester.

Op de Da Costaschool deelden ouders van de activiteitencommissie op de laatste schooldag aan alle leerlingen een ijsje uit, waarna 10 seconden voor 12 uur met elkaar werd afgeteld naar de start van de zomervakantie. Eerder die week was in het Evertshuis afscheid genomen van groep 8. Een volle zaal keek naar de film 'Groep 8 aan het werk' waarin de leerlingen van groep 8 allemaal een rol hadden. Ook werden er tijdens de film liedjes door de leerlingen gezongen. Een eigentijdse versie van een afscheidsmusical. Wat was het een mooi afscheidsfeest, waar menig traantje werd gelaten.

Op de Goede Herderschool nam groep 8 niet-onopgemerkt afscheid: traditiegetrouw wordt getrakteerd in alle klassen en onder een erehaag gingen de leerlingen glijdend de school uit, hun toekomst in! Het was overigens niet alleen groep 8 die afscheid nam. Juf Liesbeth gaat na heel veel jaar met pensioen. Ook daar werd uiteraard bij stilgestaan.

't Vogelnest
Da Costaschool
Da Costaschool
Goede Herderschool
Goede Herderschool

Advertentie

Categorieën