Afbeelding

Dankwoorden voor Dierennoodhulp

Algemeen

Bodegraven - Wethouder Robèrt Smits heeft vorige week de Stichting Dieren­noodhulp Bodegraven hartelijk bedankt voor hun inzet de afgelopen vijf jaar. Alle aanwezige vrijwilligers werden in de Oude Zustertuin mede namens de dieren die immers geen stem hebben, bedankt voor hun niet aflatende inzet.

Stichting Dierennoodhulp Bodegraven is 1 juli jongstleden gestopt met haar activiteiten. Bijna vijf jaar lang hebben de vrijwilligers
klaargestaan voor dieren in nood en eigenaren in Bodegraven en omgeving die hun huisdieren kwijt waren. Voorzitter Peter
Huijsmans: "Op Wereld­dierendag 2013 is de Stichting Dierennoodhulp Bodegraven opgericht. Aanleiding hiervoor was de opheffing van de afdeling Bodegraven van de Dierenbescherming. Als dieren in nood zijn, moet er direct actie worden ondernomen. Een eigen meldnummer hiervoor was voor ons essentieel."

3.250 dieren geholpen

Het meldnummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar geweest. De vrijwilligers hebben in totaal meer dan 3.250 dieren geholpen. Met behulp van de gemeente, vrijwilligers, dierenartsenpraktijk DAP, donateurs, dierenasiels en andere opvangorganisaties en natuurlijk de melders van dierenleed is dit allemaal mogelijk geweest. Peter Huijsmans: "Zonder verjonging en uitbreiding van de vrijwilligers werd het, ondanks grote geleverde inspanningen, de laatste jaren steeds moeilijker het meldnummer bereikbaar te houden. De bereikbaarheid kon dus niet meer worden gegarandeerd. Dat is de reden dat wij stoppen."

Trots

Met toch wel wat weemoed kijkt Huijsmans terug, maar hij is ook trots. Dat geeft hij 'zijn vrijwilligers' ook mee: "We kunnen met trots terugkijken op de afgelopen vijf jaar. Het hulpbehoevende dier heeft centraal gestaan en we hebben vele dieren erger leed kunnen besparen, het is goed geweest!" Vanaf 1 juli is het meldnummer: 0348-414242 (Stichting Dierenhulp­verlening Woerden).

Tekst en beeld: Edith Op de Woerd-Hendriks

Advertentie

Categorieën