Logo kobr.nl

Lions Bodegraven ontvangt buitenlandse jongeren

Bodegraven - Afgelopen vrijdag heeft Lions Bodegraven een groep van 25 jongeren in de leeftijd van 17 tot 22 jaar ontvangen in De Oude Zustertuin voor een middag met spel en teamwerk. Er is samengewerkt aan een enorme piramide van bamboestokken, versierd met banners die de jongeren zelf beschilderden en beschreven, en met de Lions vlag in top. Ondanks de hoge temperatuur heeft de groep een hoogte van 14 meter gehaald.

Lionsclub Bodegraven zet zich als serviceclub in voor de lokale en regionale samenleving. Door de verbinding met de globale Lions organisatie is er ook af en toe een activiteit die wat verder rijkt. Zo wordt jaarlijks vanuit de inter­nationale Lions organisatie een jeugduitwisseling georganiseerd waarbij jongeren van over de hele wereld bij elkaar worden gebracht. Dit wordt de Lions International Youth Exchange genoemd. De 25 jongeren waren te gast bij diverse Lionsclubs in onze regio en verbleven in een vakantieboerderij in Noorden.

Behalve de piramidebouw in de Oude Zustertuin hebben enkele vrijwilligers van Scouting Bolaro de jongeren meegenomen in een 'Scouting Experience', waarin ze kennis hebben gemaakt met enkele activiteiten en geinige spellen die hen een inkijk in de wereld van Scouting in Nederland gaven. De jongeren leerden hoe ze met palen en knopen zelf een katapult konden maken, leerden 'levend programmeren' en leerden ze met een 'A-frame' lopen. Dit programma werd van­wege de hitte wat aangepast door een aanhanger om te toveren tot klein zwembad, en het katapult schieten werd met waterballonnen gedaan. Ook kregen de jongeren de gelegenheid om met blauw en wit parakoord armbandjes te knopen. Ter afsluiting heeft de hele groep genoten van een heerlijke barbecue waarna de jongeren weer met hun bus naar hun vakantie­onderkomen zijn vertrokken. De jongeren en Lions Bodegraven kunnen terugkijken op een succesvol evenement.

Meer berichten