Logo kobr.nl

Welkom op Burendag

Bodegraven - Kwintes is samen met zijn buurtbewoners druk bezig met de voorbereidingen voor de Burendag 2018 aan de Karel Doormanstraat. "Sinds geruime tijd hebben we nauw contact met buurtbewoners die zich actief inzetten om de Burendag weer net zo groot en succesvol te maken als de voorgaande jaren," aldus de enthousiaste organisatie.

De Burendag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 22 september van 13.00 tot 17.00 uur. De activiteit is gratis. "Vorig jaar was sprake van een grote opkomst en dit jaar willen wij nog grootser uitpakken en nóg meer betekenen voor de buurt. Zo zijn er in de donkere steegjes in de buurt bijvoorbeeld lampen opgehangen, zodat ouderen meer zicht hebben in het donker en minder bang zijn. In de voorbereiding komen buurtbewoners bij ons brainstormen onder het genot van een hapje en drankje. Ze nemen daarnaast ook nog eens hun humor mee, wat de samenwerking nóg aangenamer maakt. Dit soort contacten is belangrijk: niet alleen bevorderen we de sociale cohesie, maar we hopen ook dat de stigma omtrent begeleid wonen minima­liseert en de bekendheid van de doelgroep binnen Kwintes groeit."

De gemeente heeft Kwintes toestemming gegeven om de Karel Doormanstraat af te zetten tijdens de Burendag, zodat buurtbewoners kunnen genieten van de speelse activiteiten die worden georganiseerd. Er kan bijvoorbeeld gesjoeld worden en kinderen kunnen met elkaar op het springkussen! "Naast diverse activiteiten organiseren we ook een barbecue waar iedereen van kan nuttigen onder het genot van muziek en de gezelligheid in de straat. U komt toch ook?"

Meer berichten