Afbeelding

Vakantiespelen groter dan ooit

Algemeen

Bodegraven - De voorbereidingen voor de Vakantiespelen 2018 zijn in volle gang. Coördinatoren Daisy van der Neut en Niels Rupert staan nu nog op een zo goed als leeg veld aan de Burgermeester Kremerweg. Ditzelfde veld zal volgende week de thuisbasis zijn voor 1200 kinderen uit de hele gemeente die enthousiast deelnemen aan dit jaarlijkse evenement, begeleid door zo'n 500 vrijwilligers.

De Vakantiespelen vinden traditiegetrouw plaats in de laatste week van de schoolvakantie. Thema dit jaar is: 'De Toekomst?!' Daisy: "Vorig jaar bestonden de Vakantiespelen 50 jaar. Een jubileum. 'Terug in de tijd' was toen het thema. Hoe toepasselijk is het om dit jaar bij de 51e editie ons te richten op de toe­komst?" En dat lukt! Met 40% meer aanmeldingen ten opzichte van vorig jaar, zal de crew - dit zijn deelnemers van 12 tot en met 14 jaar - wellicht komende jaren ook actief zijn als vrijwilliger bij dit omvangrijke evenement. Voor deze jeugd is een gevarieerd en stoer programma opgezet met als hoogtepunt het feest in 'De Zon' op donderdagavond.

Bouwen, knutselen, spelen

Opgegeven leerlingen die in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool zitten, doen mee aan de huttenbouw. Zij zullen deze week met houten pallets hutten bouwen, waarin de laatste avond ook daadwerkelijk geslapen kan gaan worden. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar is er het tentprogramma. Creatieve bezigheden in en om de tent afgewisseld met onder andere een bezoekje aan de Zustertuin.

"Met 1200 kinderen en 500 vrijwilligers zijn de Vakantiespelen nog nooit zo groot geweest. Nieuw dit jaar is de veldindeling. We hebben zo meer ruimte gecreëerd, wat met deze aantallen ook echt nodig is. De tent komt op een andere plek te staan dan de afgelopen jaren en de ontmoetingsplek voor de vrijwilligers verhuist naar een stuk verderop," vertelt Niels.

Veiligheid

Uiteraard is er wederom aan de veiligheid gedacht. Net als voorgaande jaren zijn er ook dit jaar verkeersregelaars aanwezig om deelnemers en bezoekers veilig op en van het veld te begeleiden.
Aandachtspunt om bij het veld te komen is de (gedeelte­lijke) afsluiting van de Broekvelderbrug. De gemeente heeft besloten om van maandag 20 t/m donderdag 23 augustus van 9.30 tot 10.30 uur deze brug - ondanks de onderhoudswerkzaamheden - open te stellen voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen dan makkelijker bij het terrein van de Vakantiespelen komen. Deze eerder genoemde dagen na 10.30 uur en vrijdag 24 augustus zal er wel gebruik gemaakt moeten worden van de omleidingsroute door het centrum van Bodegraven.

Voorafgaand aan het evenement was er via de website van de Vakantiespelen kleding met het logo te bestellen. Vorig jaar alleen beschikbaar in maten voor volwassenen; dit jaar zijn er ook kinder­maten aan de collectie toegevoegd. Op het veld worden tijdens de Vakantiespelen ook waterflessen en broodtrommels met eveneens het logo verkocht. "Uiteraard kunnen we niet zonder onze sponsoren. Onder andere doormiddel van hun financiële bijdragen en geleverde goederen kunnen wij deze week realiseren. Iets waar we enorm dankbaar voor zijn," aldus Daisy en Niels.

'Op naar de toekomst'

Ze zijn er klaar voor. "Wij hebben samen met alle vrijwilligers enorm veel zin in de Vakantiespelen en zijn vastbesloten van de 51e editie wederom een groot succes te maken! Op naar de toekomst!"

www.vakantiespelen.nl

Tekst en beeld: Melanie Kastelein

Advertentie

Categorieën