Logo kobr.nl

RECUM gaat verder als ReeuwijkKlassiek

Reeuwijk - RECUM heet voortaan ReeuwijkKlassiek omdat deze nieuwe naam duidelijker weergeeft wat de stichting doen. Bij de oprichting in 1992 was de naam RECUM een afkorting van de Stichting Reeuwijkse Culturele Manifestaties. In de beginjaren zijn naast concerten ook toneelstukken en muziekuitvoeringen voor jongeren georganiseerd. Later alleen kamermuziekconcerten.

In het seizoen 2018-2019 presenteert Reeuwijk­Klassiek in Zalencentrum De Brug zes kamermuziek­concerten met topmusici onder wie meesterpianisten
Naum Grubert en Misha Fomin. En Juliette Hurel, solofluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, neemt vier collega's mee. Een leuke verrassing is het Nieuwjaarsconcert met een divers programma vol Jiddische weemoed en opgewekte Roemeense dansen. Er staan dan vijf violisten, een cellist en een contrabassist op het podium van De Brug. Dat wordt een feest! De serie van zes concerten start op vrijdag 21 september met het Utrecht String Quartet.

Bij ReeuwijkKlassiek bent u van harte welkom. In de pauze staat een gratis drankje voor u klaar. Het concertprogramma, garderobe en parkeren zijn gratis. Jongeren onder de 30 jaar betalen slechts 7,50 euro toegang. Na afloop van de concerten kunt u napraten met de musici en een cd laten signeren.

www.reeuwijkklassiek.nl

Meer berichten