Afbeelding

Politici aan het woord

Algemeen

Elly de Vries, gemeenteraadslid D66

De uitdaging: wat voor gemeente willen we zijn?

In het raadsprogramma voor de komende 4 jaar is een hoofdstuk gewijd aan de zogenaamde democratic challenge. Hoe zorgen we ervoor dat u gehoord wordt als u wat wilt zeggen over zaken die er in uw directe leefomgeving gebeuren? En hoe kunnen we u het best benaderen om iets van u te weten te komen als het gaat om de toekomst van alle kernen in onze gemeente?

Het gaat toch om de vraag: Wat voor gemeente willen we zijn? Het eerste wat in mij opkomt: dat we een gemeente moeten willen zijn, die naast u als inwoner gaat staan. Die met u in gesprek gaat en als er problemen zijn en deze in dialoog probeert op te lossen wat er niet goed gaat.

Zeker niet een gemeente die inwoners tot wanhoop drijft en niet luistert. Eén die hen in de armen van een advocaat duwt, omdat het voeren van een rechtszaak de enige manier lijkt om nog enigszins je gelijk te halen. Zoals het geval was bij onder andere Loetje. Dit kan niet naar mijn idee (en de partij waar ik voor sta) en dit moet anders. Iedere keer dat er een rechtszaak vanuit onze inwoners en de gemeente plaatsvindt, is dit volgens mij een brevet van onvermogen voor onze gemeente. Onze ambtenaren werken al op een manier om u als inwoner meer te betrekken. Nu moet dit niet alleen op papier zo zijn maar ook in de praktijk realiteit worden. En dit geldt ook voor ons college van burgemeester & wethouders. Schouder aan schouder en vooral in gesprek met elkaar moet er toch een oplossing voor ieder probleem denkbaar zijn of worden.

Voor de toekomst kunt u op mij rekenen als het gaat om te zoeken naar nieuwe vormen om u bij ons te betrekken; mag ik dan op u rekenen dat u ook mee gaat doen? Ik hoor graag uw reactie op edevries@bodegraven-reeuwijk.nl.

Advertentie

Categorieën