Logo kobr.nl
Foto: unknown

Sloop aula begraafplaats Tempel biedt ruimte voor nieuwbouw

Reeuwijk - Gisterochtend is onder toeziend oog van uitvaartondernemer Wiro van der Werf en uitvaartverzorgster Danielle Verwaal van Uitvaartzorg Brouwer de Koning een begin gemaakt met de sloop van de oude aula. Op ongeveer dezelfde plaats zal binnenkort worden gestart met de bouw van een nieuwe aula.

Wiro van der Werf is blij met de stap die nu gezet is. "Wij hebben in 2002 al brieven geschreven aan de gemeente over het feit dat de oude aula aan vervanging toe was. Het gebouw was niet uitvaartwaardig meer en wij wilden graag een vernieuwingsslag maken. In de gemeenteraad kregen we wel steun, met name Lizette Visscher heeft bij herhaling op de nieuwbouw aangedrongen, maar het duurde tot 2016 dat er een nieuwe kans kwam bij het tot stand komen van het bestemmingsplan Buitengebied. Na enkele jaren van voorbereiding zijn we nu gelukkig in de uitvoeringsfase beland. Na de sloop wordt het terrein bouwrijp gemaakt en op 3 oktober hopen we de eerste paal te slaan."

De nieuwe aula komt wat dichter naar de weg te staan maar zal niet groter worden dan het oude gebouw. Wiro: "De aula gaat plaats bieden aan ongeveer 75 personen en wordt stijlvol ingericht. Waar wij vooral ook blij mee zijn, is dat er een mogelijkheid tot opbaren is, want met de sluiting van het stiltecentrum in De Reehorst ontbreekt die mogelijkheid in Reeuwijk."

Uitvaartzorg Brouwer de Koning wordt eigenaar van de nieuwe aula en zal ook de exploitatie ter hand nemen. Het gebouw kan desgewenst echter ook door andere uitvaartondernemers worden gehuurd.

Tekst: Bert Verver. Beeld: Paul Engels

Meer berichten