Van die dingen

Algemeen

Standpunt onbekend

door Elly de Knikker

Vorige week maandag maakte het college bekend dat het een voorlopig standpunt ingenomen heeft over de verbetering van de verkeerssituatie op de Reeuwijkse Raadhuisweg/Zoutmansweg. Het standpunt wordt gepresenteerd op 18 september. Er wordt dus een zaal afgehuurd om een standpunt te presenteren dat nog kan veranderen, want voorlopig. (De avond vindt plaats op het moment dat deze krant wordt gedrukt, u kent bij het lezen van deze column misschien het verloop al - ik bij het schrijven ervan nog niet.)

PvdA-politica Lisbeth Hertogh vroeg de gemeente via Twitter naar een publicatie van het standpunt vooraf, zodat inwoners zich kunnen voorbereiden. Het antwoord 'dat gaat niet, want de plannen verdienen toelichting'. Van zo'n antwoord gaan alle alarmbellen af! Er is niet alleen een -voorlopig- standpunt, maar ook al een plan. En dat is er een die niet toe te lichten valt op een, twee of voor mijn part drie A4'tjes.

Ik snap best dat het lastig uitleggen is waarom een perfecte 50km-weg moet worden ingericht als een 30km-weg. Hobbels, obstakels en versmallingen begeleiden om die reden het eens zo mooie wegdek, want het remt de snelheid. Maar het kan er bij mij niet in dat inwoners serieus genomen worden door het beleggen van een bijeenkomst waar ze geacht worden om mee te praten, maar geen voorbereidingstijd en -stukken hebben.

Het lijkt erop dat de gemeente de regie wil houden over de eerste reacties die het standpunt oproept. Begrijpelijk gezien de eerdere onderschatting van het probleem, maar of het verstandig is? Misschien ben ik te argwanend en tekent de verslaggever van deze krant een uiterst helder verhaal op. Als dat zo is, kan hij dan misschien een volgende keer even op het gemeentehuis worden uitgenodigd als er weer een plan-met-toelichting gepresenteerd moet worden?

Advertentie

Categorieën