Geen moeite met 14 miljoen euro voor zwembad De Kuil

Algemeen

Commissie Samenleving

Bodegraven - De afgelopen jaren zijn in de vergaderingen van de lokale politici al heel wat woorden besteed aan de nieuwbouw van het zwembad De Kuil in Bodegraven. De commissie Samenleving boog zich over het kredietvoorstel dat het college aan de raad gaat voorleggen. Het gaat daarbij om een bedrag van 14.076.000 euro, inclusief de indirecte kosten die aan het project kunnen worden toegerekend.

Stap voor stap is er, onder bestuurlijke leiding van wethouder Dirk-Jan Knol, toegewerkt naar de aanbesteding van de bouw van het zwembad. Er moeten alleen nog stappen worden gezet op financieel gebied. Door het college wordt voorgesteld de financiering vanuit eigen middelen
te doen. Dat is mogelijk omdat de financiële positie van de gemeente daar de ruimte voor biedt. Ook wordt voorgesteld de nog resterende boekwaarde van het huidige zwembad, een bedrag van 2,1 miljoen euro, versneld af te boeken en ten laste van de jaarrekening 2018 te brengen. Dat voorstel riep nog wat vragen op, maar wethouder Knol wist de commissieleden er gemakkelijk van te overtuigen dat dit de meest elegante oplossing was, omdat die papieren schuld dan niet jarenlang in de boeken blijft staan. Knol lichtte tevens toe dat in de ruim 14 miljoen euro nog reserves zijn opgenomen voor stelposten die mogelijk duurder uitvallen, voor recreatieve voorzieningen en voor mogelijk extra maatregelen op het gebied van duurzaamheid bovenop de maatregelen die nu al in het ontwerp zitten.

Desgevraagd liet de wethouder ook weten dat de aanbesteding voor de exploitatie vorige week de deur is uitgegaan. Er lijken vijf partijen geïnteresseerd te zijn en er zijn voor de huidige exploitant SBAB geen belemmeringen om desgewenst aan de inschrijving mee te doen.

Overigens ziet het ernaar uit dat het buitenbad volgende zomer nog open kan blijven. De ligweide hoeft niet gebruikt te worden voor de berging van de 8000 m3 grond die uit de bouwput komt, omdat daarvoor een opslaglocatie aan de Burgemeester Kremersweg is gevonden. Met de omwonenden moet nog wel overleg plaats­vinden over de verkeers­afwikkeling van de transporten. De commissieleden besloten het voorstel als hamerstuk naar de raad te sturen.

Tekst: Bert Verver

Advertentie

Categorieën