Afbeelding

Jop tussen dinosaurussen en dierentuindieren

Algemeen

Bodegraven - De vijfjarige Jop uit Bodegraven zag zijn liefste wens afgelopen vrijdag vervuld worden door Make-A-Wish. Jop kreeg acute leukemie en heeft vervelende kuren achter de rug. De hele familie is blij dat het weer goed gaat met hem. Het kiezen van de liefste wens was niet moeilijk voor Jop: dino's en andere dieren. Dat is het ook geworden…

Sonja en Charlotte van Make-A-Wish haalden Jop, broertje Mats (2 jaar), mama Sabrina en papa Wesley thuis op. "Wat een mooie lange auto," was Jops eerste reactie. "Met een dino en mijn naam erop." Wat genoot hij van de limousine met al het lekkers en alle cadeautjes. De auto bracht Jop naar Brasserie IJsselweide met het Jurassic Golf in Gouda. Daar wacht een heuse dinotaart. Jop ziet een echte Dinosaurus, nee dat kan niet. "Het is een neppert." Als hij dichterbij komt, vindt hij het toch een beetje eng. Hij is zo groot en maakt zo veel lawaai. Gelukkig maken de dino-temmers hem rustig. Job mag een naam kiezen voor zijn nieuwe vriend. "Dino Mats, naar mijn broertje." Dan wacht hem het midgetgolfen tussen alle dinogrotten. En ook nog goud zoeken. Jop gaat met een zakje goud naar huis! Maar niet voor een uitgebreide fotosessie en nog een heerlijk middagprogramma.

Want na de lunch brengt de limo de familie naar Dierenpark Amersfoort. Gids Wim staat het gezelschap op te wachten. Jop luistert geïnteresseerd naar alle verhalen, terwijl hij vrolijk langs alle dieren huppelt. "Vandaag is niets verboden voor ons," roept hij wanneer ze langs het bordje verboden toegang lopen om het olifantenverblijf te bezoeken. Ook mag de familie mee het maki-verblijf in en mogen ze de Ringstaartmaki's voeren. Jop voelt dat dit wel heel bijzonder is. Natuurlijk bezoekt hij ook het Dino Park. Wim weet echt alles van dinosaurussen en Jop is heel blij dat hij vandaag zoveel nieuwe dingen heeft geleerd.

Onderweg is er een stop bij de McDonalds, want frites horen bij een wensdag. Het is druk op de weg, maar de familie vindt het helemaal niet erg om in de file te staan. Dan kunnen ze lekker lang van de bijzondere auto genieten.

Afbeelding

Advertentie

Categorieën