Afbeelding
Foto: Bert Verver

Esther van den Bor ontvangt duurzaamheidspluim

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Op de Dag van de Duurzaamheid heeft een verraste Esther van den Bor uit Bodegraven aan het begin van de commissievergadering Ruimte uit handen van wethouder Robèrt Smits de duurzaamheidspluim ontvangen. Zij is de eerste burger die de pluim, die voor de derde maal werd uitgereikt, in ontvangst mocht nemen. De bedrijven Vepo Cheese en Vergeer Holland kregen de pluim al eerder.

Wethouder Smits noemde Esther een 'inspirator en doener voor een duurzame wereld' en daarmee heeft hij niets te veel gezegd. Hij schetste haar als een sociaal bewogen en soms ook kritische inwoonster die altijd tot doel heeft te streven naar een duurzame, eerlijke en menselijke wereld. Ze is trekker van een groot aantal projecten en zet zich daarvoor honderd procent in.

De afgelopen jaren is zij nauw betrokken geweest bij het tot stand komen van de Hortus Populus. Vanaf de oprichting in 1998 maakt zij, nu als voorzitter, deel uit van de Milieuraad. Het voorzitterschap vervult zij ook bij de werkgroep Fairtrade gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de stichting Duurzaam Bodegraven-Reeuwijk en dat alles naast haar activiteiten voor onder andere Amnesty International, de stichting Kom-mee-eten en de streekmarkt. Haar inzet wordt door velen hooglijk gewaardeerd en de driekoppige jury was dan ook unaniem in haar oordeel dat Esther de pluim van harte verdiende.

Tekst en beeld: Bert Verver

Advertentie

Categorieën