Afbeelding

JEUGDACTIVITEITEN HERFSTVAKANTIE

Algemeen

Muntjes opduiken en Halloween disco

Bodegraven - Activiteiten in zwembad De Kuil. Op woensdag 24 oktober van 15.30 tot 16.00 uur en donderdag 25 oktober van 14.45 tot 15.15 uur kunnen er muntjes worden opgedoken. Bij inlevering van deze munten ligt er een leuke verrassing klaar. Vrijdag 26 oktober wordt Halloween gevierd. Van 19.00 tot 21.30 uur kan je komen zwemmen en dansen in het recreatiebad. DJ Robel is aanwezig om er een gezellige avond van te maken. Deze avond mag je verkleed komen, geheel in Halloweensferen. De entree voor deze avond bedraagt € 4,50.

Watervoetbal

Bodegraven - Op 22 oktober van 9.00 tot 12.00 uur is er een officiële voorronde voor het NK Watervoetbal in zwembad De Kuil. De win­naars plaatsen zich automatisch voor het Nederlands Kampioenschap watervoetbal later dit jaar in Arnhem. Watervoetbal is een voetballen in een klein laagje water. Wedstrijden duren slechts 8 minuten met teams van 4 personen zonder keeper. Watervoetbal is voor jongens én meisjes! Ben jij geboren in 2006, 2007, 2008 of 2009 en kan je ook een coach vinden van minimaal 18 jaar? Meld je dan vandaag nog aan met een team van minimaal 4 en maximaal 6 kinderen en strijd mee voor een finaleplek. De kosten zijn € 18,00 per team.

www.sbab.nl/buurtsportcoach/activiteiten/nk-watervoetbal

Kinderprogramma Dag van de Geschiedenis

Bodegraven - Op de Dag van de Geschiedenis op zaterdag 20 oktober is er een kinderprogramma met allerlei leuke activiteiten van 10.00 tot 15.00 uur in het Evertshuis. Het wordt een lekker actief festival over geschiedenis. Jij kiest waar je aan meedoet, alles mag. Wouter van de Waterlinie vertelt over zijn avonturen tijdens het rampjaar 1672 rond het hoofdkwartier van prins Willem III. Theatermaker Michiel van de Burgt speelt twee keer een try-out van deze jeugdvoorstelling. Je kunt ook een button en een geuzenpenning maken. Of leer marcheren en je 'tegenstander' intimideren met geluiden en bewegingen. Bij 'Bang the drums' leer je signalen trommelen om te waarschuwen dat de vijand er aan komt. Kom op 20 oktober naar de Dag van de Geschiedenis in het Evertshuis. Entree: Festival passepartout € 10,00.

www.toeninbr.nl en www.evertshuis.nl

Sprookje Roodkapje

Bodegraven - Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal. Ze besluit het eens helemaal anders te doen; ze kiest een ander pad, tot groot verdriet van de Wolf. Ze zwerft door het bos en komt allemaal vreemde, voor haar onbekende sprookjesfiguren tegen. Ze raakt steeds verder van huis. Gaandeweg komt ze erachter dat ze de wolf mist, meer dan ze ooit had kunnen denken. Jeugdtheatergroep 'Het Kleine Theater' vertelt verhalen op de meest ambachtelijke manier. Zonder te veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Sprookjes die niet te eng zijn voor de kleinsten en niet saai voor de oudsten. Roodkapje is een muzikaal en vrolijk liefdesverhaal. Te zien op dinsdag 23 oktober, aanvang 14.00 uur. Entree: kinderen € 10,00, volwassenen € 12,50.

www.evertshuis.nl

Jeugdfilm Miquel

Bodegraven - Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel's grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in het prachtige en kleurrijke Dodenrijk. Daar ontmoet hij de oudere generatie, leert hij wat zijn plaats binnen de familie is en hoe families door de tijden heen verbonden blijven door een eenvoudige herinnering. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel's familiegeschiedenis te ontdekken. De film draait op donderdag 25 oktober, aanvang 14.00 uur. Vanaf 6 jaar. Entree € 6,00.

Dikkie Dik voor peuters en kleuters

Bodegraven - Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Het betreft een extra voorstelling op vrijdag 26 oktober, aanvang 16.00 uur. Entree € 7,50 (korting met Biebpas).

www.evertshuis.nl

CINEKID

Gouda - In de herfstvakantie is het groot feest voor kinderen van 4 tot 14 jaar: het CINEKID jeugdfilmfestival komt naar Filmhuis Gouda. Vanaf zondag 21 oktober t/m zondag 28 oktober staan vier spiksplinternieuwe jeugdfilms voor alle leeftijden op het programma: Beestenboel, de Buurtspion, Koningin van Niendorf en de Grote Boze Vos & andere verhalen. Voor leuke animatieworkshops zijn kinderen vanaf 6 jaar op vrijdagochtend 26 oktober welkom.

www.filmhuisgouda.nl

Middeleeuwse spelletjes en bloemenzee

Gouda - In Museum Gouda zijn er op zaterdag 20 oktober, Zotte Zaterdag, van 13.00 tot 16.30 uur allerlei middeleeuwse spellen. Onder begeleiding van middeleeuwse figuren kunnen kinderen gewapend met een stempelkaart verschillende opdrachten doen. Met een volle stempelkaart ontvang je een leuk prijsje! De stempelkaarten kun je gratis afhalen bij de kassa van Museum Gouda Achter de Kerk 14. Voorts is er op woensdag 24 en vrijdag 26 oktober van 14.00 tot 15.00 uur de workshop 'Schilder een bloemenzee'. Onder begeleiding van een docent maak je met de hele groep fantasierijke bloemen. Vergeet niet om oude kleren aan te trekken! Deelname aan de vakantieworkshops is gratis (je betaalt wel museumentree). Aanmelden graag via e-mail rondleidingen@museumgouda.nl.

Familiefilm Dikkertje Dap

Haastrecht - Op woensdagmiddag 24 oktober draait de leuke Nederlandse familiefilm Dikkertje Dap in Theater Concordia. Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin, is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen… Dikkertje Dap is gebaseerd op het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt. Aanvang 14.00 uur. Kaarten kosten € 4,50 voor kinderen en € 8,00 voor volwassenen.

www.theaterconcordia.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën