Afbeelding
Foto: Denise van der Plas fotografie

Paardensport Indoor Bodegraven een kweekvijver voor talenten in de paardensport!

Algemeen

Ruiters van Hippisch Centrum Bodegraven én RV "Les Chevaliers" hebben het afgelopen weekend laten zien dat zij zeer veelzijdig zijn t.a.v. het beheersen van de paardensport in meerdere disciplines.

"Indoor Bodegraven", editie 22, werd gekenmerkt door een nieuwe generatie van succesvolle jonge dressuur- en springruiters. Waar vorig jaar nog vier 'eigen' ruiters deelnamen aan dit driedaags evenement, zijn er nu meer dan dertig ruiters met veel enthousiasme en gedrevenheid, maar vooral ook succesvol, gestart.

De "Mega carrousel" onder leiding van commandant Jobert de Vries, één van de vaste instructeurs van het HCB, zorgde op zaterdagmiddag voor een overvolle tribune. Een jaarlijks terugkerend programma onderdeel waar manegeruiters van jong tot oud naar uitkijken. Meerdere ruiters deden mee aan de carrousel uitvoering maar ook individueel, én succesvol. Kleine ruitertjes van 3 tot 6 jaar oud openden de show. De ruitertjes rijden één keer in de week in de "Smurfen les". De instructrice Esmee Velders reed zelf mee tijdens de individuele dressuur proeven.

Anouk de Vries veelzijdig dressuur-, spring- én eventing ruiter had haar debuut met het dressuurpaard Adéle in de klasse L, waar zij een verdienstelijke derde plaats behaalde. Met haar springpaard Flanturo TN, beleefde zij na een goede eerste ronde in de klasse M (1.20 meter) haar debuut in de klasse Z (1.30 meter). Ook Dory-Anne Butter beleefde haar debuut met James Bond van de Northside en behaalde twee eerste plaatsen bij de dressuur in de klasse L1. Ilse van Dijk behaalde twee keer de eerste plaats in de klasse B D/E pony's. Voor Puk Kempenaar was er twee keer een eerste plaats bij de dressuur klasse L1 D pony's. Alle ruiters kwamen uit voor RV "Les Chevaliers". Trots is de vereniging op hun leden en het behaalde resultaat!

Op zaterdagavond staat traditie getrouw de Kür op muziek en de grote prijs van Bodegraven centraal. Een prijs die al sinds jaar en dag wordt aangeboden door Dierenartsen praktijk Bodegraven. De winnaar gaat gegarandeerd naar huis met een mooie geldprijs. Dit jaar is de grote prijs met overmacht gewonnen door Max den Boogert met zijn paard Zwerver.

De 22-jarige Jesse Drent gaf zaterdagavond een demonstratie vrijheidsdressuur. Vrijheidsdressuur verbetert de communicatie met je paard en hij leert spelenderwijs nieuwe dingen. Na afloop van de demonstratie nam Jesse de tijd om ruiters uitleg te geven. Zijn handtekening was gewild onder het jonge publiek.

Het driedaagse evenement aan de Noordzijde heeft bewezen dat jongeren niet alleen hun eigen sportmoment beleven, maar tevens vrijwilliger willen zijn en hier het voortouw in nemen. Indoor Bodegraven 2018 werd gekenmerkt door plezier, gezelligheid en gedrevenheid. Het evenement had gedurende drie dagen een continue enthousiast publiek. De organisatie is mega trots en kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.


Beeld: Denise van der Plas en pr

Afbeelding
Afbeelding

Advertentie

Categorieën