Logo kobr.nl
Foto:

Schoolkinderen maken kennis met podiumkunsten

Bodegraven - De eerste Het Nut Theater Rally vond afgelopen vrijdag plaats in het Evertshuis. Directeur Ton van Rheenen heette liefst 58 kinderen van de Da Costaschool welkom. De kinderen gingen de hele ochtend aan de slag in verschillende workshops: luchtacrobatiek, zang & dans, djembé en voordracht.

De rally's zijn bedoeld om kinderen te laten ontdekken wat ze leuk vinden of waar ze goed in zijn. Houden ze van de schijnwerpers of werken ze liever op de achtergrond? Kunnen ze goed improviseren of studeren ze liever iets in? Alle basisscholen in Bodegraven-Reeuwijk krijgen iedere twee jaar voor groepen 5 en 6 een uitnodiging om aan deze Theater Rally mee te doen om de kinderen zo met allerlei verschillende vormen van podiumkunsten kennis te laten maken. Er zijn zeven scholen per schooljaar welkom in het Evertshuis.

Enthousiaste kinderen

Evertshuis-directeur Ton van Rheenen heette de enthousiaste kinderen welkom. "Wij zijn heel blij dat jullie hier allemaal zijn, wij vinden het werken met kinderen namelijk heel belangrijk. Zeker als we jullie nieuwe en spannende dingen kunnen leren op cultureel gebied en dat is wat jullie vandaag gaan doen. Dit is mogelijk mede dankzij Stichting Het Nut, die een belangrijke financiële bijdrage heeft geleverd om voor zoveel mogelijk scholen dit te organiseren."

Het bestuur van de Stichting Het Nut was bij deze eerste officiële Theater Rally ook aanwezig. De voorzitter van de stichting, Harry Breijaert, sprak de kinderen toe: "Wij hebben nog wat geld over, dat heel lang geleden, namelijk in 1785, is opgebracht door mensen die andere mensen een betere toekomst wilden geven. Het overgebleven bedrag willen we graag stoppen in de jeugd van Bodegraven-Reeuwijk. Wij zijn blij dat alle scholen gaan meedoen aan deze Theater Rally en wij hopen dat jullie hieraan heel veel plezier mogen beleven."

Podiumkunsten

Esther Didden, Coördinator Culturele Projecten Evertshuis, begeleidde de kinderen daarna naar de vier verschillende locaties binnen het Evertshuis waar de workshops werden gehouden. De kinderen maakten op een ontspannen en speelse manier kennis met verschillende soorten podiumkunsten. Aan het einde van de ochtend was er een presentatie van de kinderen in de theaterzaal.

Met dit prachtig initiatief bereikt Ton van Rheenen precies wat hij met het Evertshuis voor ogen heeft: een laagdrempelig gemeenschapshuis waar alle dorpelingen, en zeker ook kinderen, zich betrokken bij voelen!


Tekst: Edith Op de Woerd
Beeld: Erica/Evertshuis

Stichting Het Nut

Het departement Bodegraven heeft de Theater Rally financieel geadopteerd. Stichting Het Nut is opgericht in 1785 en had als motto 'kennis is de weg naar persoonlijk en maatschappelijke ontwikkeling'. In moderne termen 'het bevorderen van deelname van alle burgers aan het maatschappelijk leven'. Vanaf heden heet de theater Rally dan ook: Het Nut Theater Rally.

Meer berichten