Logo kobr.nl
Foto:

Agenda

donderdag 8 november

Samen op Weg

Waarder - Avond van de christelijke Vrouwenvereniging Samen op Weg Waarder - Driebruggen. Met als gast Peter de Groot uit Oudewater die komt vertellen over biologische zaden en wilde planten in de natuur. Locatie: de Schouw in Waarder. Aanvang 19.45 uur.

Film Vele Hemels

Bodegraven - Boeiende film in het Evertshuis: Vele Hemels, naar het veelgeprezen boek van Griet Op De Beeck. Aanvang: 20.30 uur.

www.evertshuis.nl

Lezingen over kerk en Israël

Bodegraven - Dominee Theo Niemeijer houdt een voordracht over 'Kerk en Israël; één of twee volken van God'. Locatie; 't Anker, Pastorieplein 2. Aanvang 20.00 uur. Toegang is vrij.

vrijdag 9 november

SIZA vrouwenochtend

Bodegraven - Van 10.00 tot 11.30 uur is het SIZA vrouwenochtend in 't Anker aan het Pastorieplein 2. Een ochtend met zingen, bidden en ontmoeten. Voor de kleintjes is er een oppas.

Yora Rienstra

Bodegraven - Yora Rienstra komt naar het Evertshuis met haar vierde soloprogramma 'Eerlijk gezegd'. Met ijzersterke mimiek, hilarische verhalen, geestige types en droogkomische en ontroerende liedjes. Aanvang: 20.30 uur.

www.evertshuis.nl

zaterdag 10 november

Nationale Kunstweek

Bodegraven-Reeuwijk - Start Nationale Kunstweek van 10 t/m 18 november. Ook in onze gemeente openen tal van kunstenaars, ateliers, galerieën en musea hun deur. Bijvoorbeeld bij Kunst & Educatie Hoeve Groenoord, met grafiektentoonstelling, vertelvoorstelling over de heldhaftige Jeanne d'Arc, grafiekworkshop voor kinderen en schrijfworkshop voor volwassenen.

www.buitengewoonbodegravenreeuwijk.nl/kunstweek

 

Concert voor Local Care

Bodegraven - Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Stichting Local Care is om 20.00 uur een concert in de Ontmoetingskerk. De toegang is vrij; er is een inzameling waarvan de opbrengst bestemd is voor de zorgboerderij in Rivne in Oekraïne.

Jubileumconcert Deo Favente

Bodegraven - Christelijk gemengd koor Deo Favente bestaat 50 jaar en geeft vanaf 19.30 uur een jubileumconcert in de Bethelkerk. Met koor, tenor en sopranen. De toegang is gratis; bij de uitgang is een collecte voor de onkosten.

Lichtjesavond Zwammerdam

Zwammerdam - Van 19.00 tot 20.30 uur is het Lichtjesavond in Zwammerdam. Op deze avond wordt de begraafplaats Buitendorp aan de Spoorlaan verlicht en verwarmd om onze dierbaren 'in het licht zetten' en te herdenken. Iedere belangstellende is welkom.

Kale Nel Klaverjasmarathon

Bodegraven - Kale Nel Klaverjasmarathon van KPJ Bodegraven. Geef je op bij Cynthia Baars (06-83049805). Voor slechts € 15,00 per persoon kun je klaverjassen, krijgt je eten en kun je één van de vele mooie prijzen winnen.

Toppianist

Bodegraven - Michiel Borstlap komt naar het Evertshuis. Hij is een toppianist in de internationale muziekwereld. Aanvang: 20.30 uur.

www.evertshuis.nl

Cadeau Expositie

Bodegraven - Opening om 15.30 uur van de Cadeau Expositie in het Evertshuis. Vijf kunstenaars tonen diverse betaalbare kunstobjecten.

www.evertshuis.nl

 

zondag 11 november

Afscheid Zusters Franciscanessen

Bodegraven - Om 11.00 uur wordt met een plechtige Eucharistieviering in de Willibrorduskerk aan de Overtocht afscheid genomen van Zuster Mariette van der Wiel en Zuster Antoine van Rossum. Na de viering is in de Doortocht een feestelijke bijeenkomst en bestaat de gelegenheid om van de zusters afscheid te nemen.

Jubileumconcert Amici del Canto

Bodegraven - Jubileumconcert van zangkoor Amici del Canto in de Willibrorduskerk. Aanvang: 14.30 uur. Als gastkoor is de Broncantorij uit Alphen aan den Rijn aanwezig. De toegang is gratis.

dinsdag 13 november

Opfriscursus verkeersregels

Driebruggen - In het Huis van Alles is er een gratis opfriscursus Verkeersregels, gegeven door Peter en Rianne van Leeuwen van autorijschool Op Weg. Aanvang: 19.30 uur. Opgeven via telefoon 06-36070378.

Parkinsoncafé Reeuwijk
Reeuwijk - Vanaf 19.00 uur bent u welkom in Dienstencentrum De Reehorst voor informatie over de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Peter van den Berg vertelt over een praktische gids voor (jonge) parkinsonpatiënten en hun omgeving. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Meer informatie: e-mail info@parkinsoncafereeuwijk.nl.

Reanimatiecursus

Bodegraven - Reanimatiecursus bij het Rode Kruis in Bodegraven. Voor meer informatie: lkooiman@rodekruis.nl of 06-46326169.

woensdag 14 november

De Christenvrouw

Reeuwijk - Avond van de Christenvrouw in de Ichthuskerk in Reeuwijk-Brug. Mw. Vlastuin van Bonisa zending komt vertellen over het zendingswerk in China. Aanvang: 20.00 uur. Voor niet-leden bedraagt de entree € 5,00.

donderdag 15 november

Lezing over slagers, vlees en kunst

Reeuwijk - Om 20.00 uur begint in Streekmuseum Reeuwijk een leuke lezing over slagers, vlees en kunst. Peter Sluisman is antiquair geweest, heeft in de slagersbranche gewerkt en weet over al deze zaken een mooi verhaal te vertellen. Entree: € 5,00. Aanmelden via e-mail info@streekmuseumreeuwijk.nl.

Cabaretier Roué Verveer

Bodegraven - Cabaretvoorstelling van Heppie de Peppie van Roué Verveer in het Evertshuis. Aanvang 20.30 uur

www.evertshuis

zaterdag 17 november

Najaarsconcert OBK

Waarder - OBK geeft haar najaarsconcert in de PKN Gereformeerde Kerk. Aanvang: 20.00 uur. De toegang is gratis.

www.facebook.com/OBKDriebruggen

Meer berichten