Logo kobr.nl
Foto: Harald Lakerveld

Rabobank verhuist naar pand voormalige apotheek

Bodegraven - Dat er veel belangstelling was voor het pand van de voormalige apotheek was bekend, maar wat wordt nu echt de nieuwe bestemming? Een vraag die eindelijk beantwoord kan worden: de Rabobank.

De Rabobankmedewerkers zijn in de afgelopen jaren wat al te ruim in hun bankjasje komen te zitten. Vrijwel alle diensten worden nog altijd fysiek aangeboden, maar in nog steeds toenemende mate gebruiken ook klanten van de Rabobank de online en mobiele kanalen. Kantoordirecteur Maurits Versteegh: "Bij een hypotheek zien we bijvoorbeeld dat veel klanten online hun hypotheekdossier maken en vervolgens fysiek op afspraak komen voor het afsluiten. Voor servicegerichte handelingen voorzien de online en mobiele kanalen met mogelijkheid tot direct persoonlijk contact op afstand. Even binnenlopen kan nog altijd, maar het gebeurt steeds minder. Ons huurcontract liep af en dat is altijd een mooi moment om te kijken wat je als organisatie nu echt nodig hebt aan ruimte. We willen graag in Bodegraven blijven en zo centraal mogelijk, maar zo groot als nu hoeft niet meer. Wij hebben aan centrummanager Jeroen Wichers gevraagd welke mogelijkheden hij in het Bodegraafse centrum voor ons zag. Al snel kwam de optie van de apotheek aan de Brugstraat in zicht, maar we waren niet de enige die gecharmeerd waren van het pand. Dat wij uiteindelijk toch de kans krijgen om het te gaan huren, is iets waar ik enorm blij mee ben." De verhuizing van de bank gaat medio 2019 plaatsvinden. De geldautomaten verhuizen niet mee, die blijven aan de Marktstraat.

Markstraat

Eigenaar van de locatie aan de Marktstraat, Ralph Segers, vertelt dat de ruimte die Rabobank achterlaat snel gevuld wordt. "Ons businesscenter is zeer succesvol. We zitten op zowel de eerste als tweede verdieping al vol en zijn blij dat we het kantoorgedeelte van de Rabobank nu bij onze te verhuren ruimte kunnen voegen. Hoe het voorste gedeelte wordt opgevuld is nog niet bekend. Dat kan weer kantoor worden, maar het is ook prima geschikt voor retail of horeca. Centrummanager Jeroen Wichers kent het pand, de mogelijkheden en de vraag naar ruimte. Er heeft zich inmiddels een aantal geïnteresseerden gemeld."

Meer berichten