Logo kobr.nl
Foto:

Amerikaanse ambassadeur proeft kazen

Bodegraven - Pete Hoekstra, de ambassadeur van de Verenigde Staten in Nederland, heeft dinsdag 30 oktober een bezoek gebracht aan gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De ambassadeur werd op het gemeentehuis ontvangen door burgemeester Christiaan van der Kamp en wethouder Jan Leendert van den Heuvel.

In de raadzaal kreeg de ambassadeur een introductie over Bodegraven-Reeuwijk. Er werd onder meer gesproken over duurzaamheid en de handel tussen de Verenigde Staten en Nederland. Daarna bracht ambassadeur Hoekstra een bezoek aan 'de wereld van kaas' bij Vandersterre en Boska (Cheesewares) Holland. De middag werd afgesloten op Fort Wierickerschans.

Op het kantoor van Vandersterre kreeg Hoekstra onder andere uitleg over de activiteiten en expertise die de onderneming heeft in het produceren, rijpen, affineren, verpakken en verhandelen van Hollandse kaas. Daarbij vormen de Verenigde Staten één van de belangrijkste exportmarkten. Na een rondleiding werd het bezoek uiteraard afgesloten met het proeven van enkele kazen, op ambachtelijke wijze door de ambassadeur zelf geboord.

Meer berichten