Logo kobr.nl
Foto: Wim de Boevère

Feest in Thomashuis Nieuwerbrug

Nieuwerbrug - Zaterdag 3 november werd in het Thomashuis gevierd dat Niels en Imre Korteland vijf jaar geleden, op 1 november 2013, deze vestiging als zorgondernemers onder hun hoede hebben genomen. Daar werd samen met de medewerkers en bewoners feestelijk bij stilgestaan.

Niels en Imre wonen samen met hun gezin van vier kinderen en nog acht bewoners in hun Thomashuis aan de Korte Waarder in Nieuwerbrug. Met het gezin, en een vijftal medewerkers/vrijwilligers die hen op wisselende basis bijstaan, doen zij hun best om een huiselijke omgeving met een gezellige sfeer te realiseren, waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich volledig op z'n gemak voelt.

Een Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening waar acht à negen volwassenen met een verstandelijke beperking op een zo gewoon mogelijke manier met elkaar samenwonen. Met daarbij de verantwoordelijke zorgverleners. Korte communicatielijnen, warmte en persoonlijke aandacht vormen de basis. Het lijkt nog het meest - en dat is ook de doelstelling - op het leven in een groot gezin. Even relaxen in de tuin, samen tv kijken of met elkaar aan tafel de dag doornemen. De inrichting, de sfeer en de manier van met elkaar omgaan maken dat er één gevoel overheerst zodra je binnenstapt: de bewoners zijn hier thuis en hebben het goed met elkaar.

Sinds de start in 2003 telt Nederland inmiddels 118 Thomashuizen. 'Warme nesten' waar alles draait om liefde, geborgenheid en aandacht voor elkaar. Niemand is er een nummer, maar een uniek individu met eigen interesses, eigen maniertjes en talenten. In een Thomashuis mag je zijn wie je bent. Een interessant YouTube filmpje over het Thomashuis Nieuwerbrug is te zien via de link https://youtu.be/6hht9cWSbsM.

Tekst en beeld: Wim de Boevère

Meer berichten