Afbeelding

Amsterdam in Reedeurp

Algemeen

Reeuwijk - De Pronkzitting van carnavalsvereniging de Reedeurpenarren had afgelopen zaterdagavond een Amsterdams tintje. De avond werd door familie Van der Werf in Oudhollandse kledij geopend met een extra groot orgel met de klassieker 'Aan de Amsterdamse grachten'. Hoogtepunt van de avond was de onthulling van de nieuwe Prins Harry van Bloemendaal en de hofdames Manon van den Akker en Astrid Hogenelst.

De Twinkels mochten als jongste dansgroep van de vereniging het spits afbijten met hun showdans. Later op de avond volgden de Vonkjes, Vlammen en Sterren met hun garde- en showdansen. Bertus Snel, Marcel van Leeuwen en Annet Spruit verzorgden een gezellige Hazes-medley, waarbij het publiek uit volle borst kon meezingen.

Elk jaar wordt een lid die veel voor de vereniging heeft betekend, onderscheiden met de Stekelbaars. Dit jaar viel die eer ten deel aan Leonie Bitter voor haar jarenlange inzet in het bestuur. Laura van Delft, ook oud-bestuurslid, mag zich voortaan erelid van de vereniging noemen vanwege haar uitzonderlijke inzet voor de vereniging. Onder andere het begeleiden van de hofdames heeft Laura jarenlang met verve gedaan.

Komische parodie

De zussen Rosanne en Silvana Spruit kwamen als Japanse toeristen aan op Schiphol, waarbij de promofilm over Amsterdam voornamelijk de Reedeurpse glorie liet zien. Hierin werd onder andere de drukte op de Amsterdamse grachten afgezet tegen de prachtige Reeuwijkse plassen en de wachtrij voor het Rijksmuseum werd vergeleken met de Oudheidkamer. De vriendengroep van gelegenheidskroeg 't Lammetje verzorgde met 'het Lamme Schaap' een komische parodie op 't Schaep met de 5 pooten', waarin onder andere het bekende 'We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar?' naar voren kwam.

Onder de narrenkoppen kwamen de nieuwe Prins en hofdames tevoorschijn. De schoonzusjes Manon en Astrid gaan komend jaar als hofdames met hun Prins Harry van Bloemendaal (Harry Weck) voorop in de carnavalsoptocht. Het nieuwe trio maakte er op het podium met artiest Michiel de Ruijter direct een Hollands feestje van.

Knalfeest

De avond werd afgesloten met een sensuele act, waarbij Madeline Geenen een spectaculaire paaldans-act gaf, gevolgd door een strak ingestudeerde dans act door Marieke en Femke de Wit, Sabien Verdonk, Patricia Spa en Maura Verkleij. DJ Raimster zorgde er tenslotte voor dat het nieuwe carnavalsseizoen met een knalfeest werd geopend.

Familie Van der Werf in Amsterdamse kledij met 'Aan de Amsterdamse grachten'

Advertentie

Categorieën