Afbeelding
Foto: Het elftal dat de broers Koeman in 1976 versloeg, 42 jaar later bijeen voor een nieuwe foto

RVC houdt herinnering levend

Algemeen

Reeuwijk - De voetballers van RVC '33 die in 1976 als C1-team in de finale op een voetbaltoernooi in Zeist wonnen van een jeugdteam met daarin de broers Ronald en Erwin Koeman, beleefden afgelopen zaterdag een bijzonder moment. Opnieuw werden zij op de elftalfoto gezet, 42 jaar later, wat kilo's extra en iets minder soepel van lijf en leden, zoals de verslaggever van het televisieprogramma Hart van Nederland van SBS6 het verwoordde. De uitzending was zaterdagavond op televisie te zien.

Aanleiding voor de nieuwe foto was het feit dat al jarenlang een zwartwit foto van het jeugdelftal boven de bar hangt en dat het besef kwam dat inmiddels drie voetballers op de foto ongeneeslijk ziek zijn. Reden om de voetballers van weleer bij elkaar te roepen. Zelfs uit Duitsland kwam men over, om een complete elftalfoto te kunnen maken. Peter Verdonk zei in het programma: "Hiermee willen wij hen een hart onder de riem steken en steunen in hun strijd." Chris de Heij, die de ziekte ALS heeft, toonde zich blij verrast dat deze bijeenkomst was geregeld. "Ik kan weer wat van mijn bucketlist afstrepen." Theo de Jong blikte terug op de wedstrijd 42 jaar geleden, waarin hij toch een treffer van de Koemannen moest toestaan. Hans Vink vroeg zich voor de camera af waar het mis was gegaan dat Ronald en Erwin Koeman de internationale top hebben bereikt en de RVC'ers niet, om vervolgens serieus te eindigen: "Met deze foto houden wij de herinnering levend. Reken er maar op dat deze nieuwe foto een plekje naast die van 42 jaar geleden krijgt en daar altijd blijft hangen."

Voor wie het item van Hart van Nederland wil terugkijken:https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/voetbalteam-uit-76-komt-voltallig-weer-bijeen-voor-nieuwe-teamfoto/

Beeld: Letty Blanken

Afbeelding

Advertentie

Categorieën