Logo kobr.nl
Vrijdag 7 december: Concert met Bach en Mozart
Vrijdag 7 december: Concert met Bach en Mozart (Foto: )

Agenda

vrijdag 7 december

Concert met Bach en Mozart

Reeuwijk - Het GouweHart Orkest speelt in De Ark een concert waarin Bach en Mozart centraal staan. Aanvang: 20.00 uur. Toegang: € 12,00, kinderen tot 14 jaar gratis.
www.gouwehartorkest.nl


Relaxen op Podiumcafé
Bodegraven - In het Evertshuis wordt het podium omgetoverd tot het gezelligste café van het Groene Hart. Met muzikale begeleiding van twee topbands uit de regio: Beter Music en De Bende van Éliënde. De toegang is gratis. Aanvang: 21.30 uur.
www.evertshuis.nl


Kunstcafé over papier-maché
Bodegraven - Het Kunstcafé in het Evertshuis biedt een voorstelling met Anja Postmus en haar prachtige beelden van papier-maché. Aanvang: 20.30 uur.
www.evertshuis.nl

zaterdag 8 december

 

Koor- en samenzangavond
Driebruggen - Psalmzangavond in de Hersteld Hervormde Kerk Waarder in Driebruggen. Aanvang: 19.30 uur. Iedereen is hiervoor van harte uitgenodigd.

 

Bodegraafse Kaasbridgetocht

Bodegraven - Voor de 12e keer wordt de Bodegraafse Kaasbridgetocht georganiseerd door een aantal vrijwilligers in samenwerking met de Bridgeclub Bodegraven-Reeuwijk en de Bodegraafse horeca.

 

zondag 9 december

Zwammerdam zingt
Zwammerdam - In de Dorpskerk is er van 19.30 tot 20.30 uur samenzang, met als thema 'Uw koninkrijk kome!' Met medewerking van Martin Schuitmaker op de piano. Toegang is gratis; er is een collecte.

maandag 10 december

Amnesty International
Reeuwijk - Brieven schrijven voor vrijlating van vervolgden kan in het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. De organisatie zorgt voor voorbeeldbrieven en schrijfmateriaal.

dinsdag 11 december

 

Lezing over kerststallen
Reeuwijk - Om 20.00 uur houdt ds. Anton Schipper een boeiende presentatie in Streekmuseum Reeuwijk. Hij vertelt over kerstgroepen en kerststallen uit de hele wereld. Kosten: € 5,00. Aanvang: 20.00 uur.
www.streekmuseumreeuwijk.nl


Parkinsoncafé Reeuwijk
Reeuwijk - Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom in Dienstencentrum De Reehorst voor het Parkinsoncafé met de presentatie 'Mondverzorging bij Parkinson' door tandarts Marjolein van Stiphout. Na de pauze is er een ontmoeting met Carla Aalderink, directeur van de Landelijke Parkinsonvereniging. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.


Presentatie over Google foto's
Bodegraven - De HCC-SeniorenAcademie houdt een bijeenkomst van 13.30 tot 16.00 uur in Het Hofhuis met als onderwerp: Google foto's. Informatie: Henny van Leeuwen-van Rijn, telefoon 0172-613862.


woensdag 12 december

Kinderen en programmeren
Bodegraven - Van 14.00 tot 15.30 uur is de allereerste Codeclub voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar in de bibliotheek in Bodegraven. Je kunt er kennis maken met allerlei vormen van programmeren en coderen. Deelname is gratis.
www.bibliotheekdegroenevenen.nl

Meepraten over Plassengebied
Reeuwijk - De Vereniging van Watereigenaren en Rechthebbende gebruikers (VWR) houdt in De Rokende Turf op Sluipwijk voor leden en inwoners van het Plassengebied de najaarsbijeenkomst, met als onderwerpen de droogte dit jaar en het behoud van het waterpeil in het plassengebied. Aanvang 20.00 uur. Graag reserveren via e-mail Najaar@VWRReeuwijk.nl.

 

donderdag 13 december

Nidra yoga

Bodegraven - Jeannette Potuyt behandelt van 20.00 tot 22.00 uur Nidra Yoga, een extreem relaxte vorm van yoga, waarbij je oefent om je lichaam zo te ontspannen dat je balanceert tussen waken en slapen. Locatie: Spiritueel centrum de witte Roos. Entree: € 10,00. Aanmelden via e-mail reserveren@dewitteroos.info.

Kerstbijeenkomst Meijekoor
De Meije - Het Meijekoor organiseert van 16.00 tot 20.00 uur in de Hollandse Boerderij een concert met kerstmaaltijd. Aanmelden via telefoon 06-21471921.

 

vrijdag 14 december

Haken voor Stichting ALS

Bodegraven - Stichting ALS Nederland organiseert het evenement Tour du ALS en genereert hiermee een financiële bijdrage voor onderzoek naar de ziekte. HomeMade4u in Bodegraven participeert met een haakevenement.
www.homemade4u.nl

SIZA vrouwenochtend
Bodegraven - SIZA vrouwenochtend. Esther van Lunteren daagt ons deze ochtend uit om met Maria en Elisabeth als inspiratie elkaar te bemoedigen. Van 10.00 tot 11.30 uur zingen, bidden en ontmoeten. Voor de kleintjes is er oppas. Informatie: e-mail siza@hervormdbodegraven.nl.

vrijdag 14 december en zaterdag 15 december

Charles Dickens Festijn
Reeuwijk - De Charles Dickens kerstmarkt vindt plaats op vrijdag vanaf 20.00 uur en zaterdag vanaf 11.00 uur. Alles vindt plaats in en rondom de kerk en het klooster in Reeuwijk-Dorp. Tijdens dit festijn nemen de organisatoren u mee naar de wereld die Charles Dickens in zijn boeken beschreef. Met diverse kramen, livemuziek, poppentheater en workshops.

Kunstcadeaumarkt
Bodegraven - In de POP-UP Galerie Marryzglaz in de Kerkstraat 22 wordt van 12.00 tot 17.00 uur een cadeaumarkt gehouden. U vindt hier bijzondere, leuke en unieke kunstwerkjes. En Harmen Kooistra weet binnen 10 minuten op een pakkende wijze uw (klein)kind op papier te zetten. Informatie: 06-51064866.

zaterdag 15 december

 

Kerstmarkt in Bodegraven
Bodegraven - De BOV organiseert een kerstmarkt in Bodegraven van 11.00 tot 16.00 uur. Er zijn deze dag ongeveer 20 kramen. Er is een diversiteit te vinden van kerststukjes, sieraden, eten en drinken, handgemaakte hebbedingetjes, aangevuld met vrolijke kerstmuziek van een dj. Ook is er een extra activiteit van een broodbakker en is er een smid aanwezig.

 

zondag 16 december

 

Midwinterwandeling
Reeuwijk - Midwinterwandeling langs de Reeuwijkse Plassen, georganiseerd door de Lionsclub Gouda-Reeuwijk en Staatsbosbeheer. Vanaf 12.30 tot 14.00 uur aanmelden bij de kantine van de Hockeyclub Reeuwijk Bodegraven. Kosten: € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen tot 12 jaar. De opbrengst gaat naar een goed doel: tientallen minderbedeelde gezinnen in Gouda, Bodegraven en Reeuwijk ontvangen dit jaar een kerstpakket.
www.staatsbosbeheer.nl/midwinterwandelingreeuwijk

Meer berichten