Logo kobr.nl
Foto:

Trots op onze prachtige gemeente!

Politici aan het woord

Of het nu Nieuwerbrug, Reeuwijk-Brug, Bodegraven of één van onze andere prachtige dorpskernen is, overal zie je de bloei van onze gemeente. Overal wordt gebouwd en worden zaken opgepakt die te lang hebben stilgelegen. Na tijden van crisis gaat het weer iets beter in onze gemeente en dat is te zien ook. Dat het hard nodig was, is een ding wat zeker is. Te lang bleven bouwprojecten niet meer dan een reclamebord, lagen objecten er verwaarloosd bij en werd er bezuinigd op openbare voorzieningen, maar gelukkig breken er andere tijden aan.

Die roep om andere tijden was er ook vanuit onze inwoners, dat was te zien aan een verkiezingsuitslag waar de halve raad veranderde. Ik mocht als één van de vele jonge en nieuwe raadsleden zitting nemen in deze raad voor u. Dat is super leuk, maar al snel kom je er dan achter dat de tijden veranderen. We moeten vele zaken die jaren vooruit werden geschoven aanpakken om te zorgen dat onze gemeente toekomstbestendig is. Dat is dankbaar om te doen, maar brengt ook heel veel obstakels met zich mee. Al snel kom je erachter dat plannen die gepresenteerd worden aan ons geen draagvlak hebben onder onze inwoners, dat zaken er op papier anders uitzien dan in de praktijk en dat pers en social media je niet per dag, maar per uur controleren.

Dit is wennen, maar tegelijk krijgt hiermee het woord burgerparticipatie ook een beeld. Een beeld wat nog in de kinderschoenen staat, maar wat langzaam vorm gaat krijgen. Of het nou de Raadhuisweg/Zoutmansweg, Elfhoeven (Loetje), de arbeidsmigrantenhuisvesting of de sportharmonisatie is, bij elk onderwerp weten de bewoners de politiek te vinden, te overtuigen en te bewegen.

Daarom wordt het tijd om een volgende stap richting burgerparticipatie te zetten: de VVD komt deze maand met een plan naar de raad om een aantal keer per jaar een avond te organiseren waar de inwoners met door hen aangedragen onderwerpen in gesprek kunnen met de politieke partijen. Wij hopen dan ook van harte dat u allen hier aan wilt meedoen, zodat u als inwoner ook aan de voorkant zaken en ideeën met ons kunt bespreken en niet alleen als de plannen er al liggen. Wij zijn door u gekozen en zijn er ook voor u.

Voor nu wens ik u een gezellige maand met een hoop liefde en vol met tradities die voorlopig niet aan verandering toe zijn.

Kees-Willem van Os, gemeenteraad VVD

Meer berichten