Afbeelding
Foto: Richard Grootbod

Aantrekkelijk en vitaal Hekendorp

Algemeen

Hekendorp - Een blik op heden en toekomst, met die opdracht gaan de Hekendorpers de komende periode aan de slag. Om op die manier een dorpsvisie vorm te kunnen geven. Zo'n dorpsvisie beschrijft wat er gaat gebeuren in de komende jaren.

Ontstaan er in Hekendorp mogelijkheden voor nieuwbouwwoningen? Houdt de Goejanverwelleschool voldoende instroom van leerlingen? Slibben de wegen van Hekendorp niet dicht door toedoen van plannen in de omliggende gemeenten? En hoe blijft de zorg en ondersteuning geregeld voor Hekendorpers die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Allemaal vragen die de inwoners bezighouden en waarover zij gaan nadenken. En dat denkwerk moet weer leiden tot antwoorden, ideeën en acties.

Enquête

Eind vorig jaar organiseerde de gemeente een dorpsavond in De Boezem. Inwoners konden toen ideeën ventileren en zorgen uiten. Ook kwamen de sterke en zwakke punten van het dorp aan de orde. "We willen nog meer informatie ophalen voor het opstellen van een dorpsvisie. Zodoende is het idee van een enquête ontstaan," legt Jacques van der Horst uit. Hij is lid van het Dorpsplatform Hekendorp, samen met Marloes Baars, Bernadette Schomaker, Richard Grootbod, Patty Peek en Hans van Dam.

Begin volgend jaar vinden alle huishoudens de vragenlijst op de mat. Vervolgens gaan leden van het Dorpsplatform Hekendorp langs de deur om de ingevulde formulieren op te halen. Als inwoners dat wensen, kunnen zij nog een toelichting geven op hun antwoorden. Dat is niet noodzakelijk, want het invullen gebeurt anoniem. Bij de verwerking van de resultaten van de enquête krijgt het platform hulp van een enthousiaste stagiair: Wout Massee.

Woningbouw

'Dorpswethouder' Bob Duindam neemt alvast een voorschot op de gewenste woningbouw. "Er moeten voor Hekendorp meer mogelijkheden ontstaan om buiten de rode contouren te bouwen, zodat er weer woningbouw mogelijk is." Om zijn woorden kracht bij te zetten, geeft hij aan dat hij dit bij de provincie gaat bepleiten. De dorpsplatformleden realiseren zich dat het om bij de dorpsvisie om meer gaat dan alleen woningbouw of verkeer. Ook om armoedebestrijding, Wmo-aanvragen, omgang met jongeren en inkomensondersteuning, om maar eens wat voorbeelden te noemen.

Voor een pluriforme samenstelling kan het platform nog best een vertegenwoordiger gebruiken uit de Hekendorpse Buurt. Wie interesse heeft kan zich melden via e-mail info@jaqq.nl. Ook wie vragen heeft over de dorpsvisie, de enquête of een ander onderwerp kan een mail sturen.

Beeld: Richard Grootbod

Advertentie

Categorieën