Afbeelding
Foto: Marijke Groot

Kennismaking huurders bij woningen Graafse Waard

Algemeen

Bodegraven - De toekomstige huurders van de 27 sociale huurwoningen aan de Koninginneweg in het plan Graafse Waard in Bodegraven-Noord mochten dinsdagmiddag een kijkje nemen in hun woning.

De woningen worden over twee maanden opgeleverd door Bouwbedrijf Vink & Zonen. Woningcorporatie Mozaïek Wonen wilde hen even de gelegenheid geven om de woning te bekijken en precies in te meten voor bestelling van gordijnen en vloeren etc. Bovendien was het een leuk moment voor een eerste kennismaking als buren. Ook belangstellenden mochten daarna een kijkje in de woningen nemen en in de tent die was opgezet even bijpraten over deze verruiming van het aanbod aan sociale huurwoningen.

Projectleider Han van Driel van Mozaïek Wonen kon meteen wat vragen van de huurders beantwoorden. Bijvoorbeeld over de geavanceerde technieken waardoor de woningen zeer energiezuinig zijn en het hoogst haalbare energielabel A ++(+) gaan krijgen. "De woningen zijn gasloos. Een moderne lucht/waterwarmtepomp zorgt voor de comfortabele vloerverwarming en warm tapwater. Acht zonnepanelen op elke woning leveren een groot deel van de stroom. Uiteraard zijn de woningen hoogwaardig geïsoleerd. De energierekening zal voor de huurders aangenaam laag zijn."

De huur voor de vierkamerwoningen bedraagt 680 euro. "Dan heb je een woning met drie slaapkamers. De huurders die er nu komen wonen, zijn gemêleerd qua samenstelling, met jongeren, jonge gezinnen en ook ouderen." De woningen zijn verdeeld over drie blokken van tweemaal tien en eenmaal zeven rijtjeswoningen. Medio februari 2019 krijgen de eerste huurders de sleutels.

Tekst: Paul Engels

Beeld: Marijke Groot

Advertentie

Categorieën