Logo kobr.nl
Hong Jie in  de Limousine
Hong Jie in de Limousine (Foto: )

Hong Jie beleeft fantastische dag

Reeuwijk - Afgelopen vrijdag heeft de 12-jarige Hong Jie Visser even al zijn zorgen kunnen vergeten. Samen met zijn broer, zus en ouders werd hij in De Eemhof in Flevoland door de Stichting Opkikker getrakteerd op een heel bijzondere dag. Een dag met een gouden randje.

De Reeuwijkse Hong Jie heeft twee jaar geleden een noodzakelijke beenverlenging ondergaan. Helaas was het resultaat van deze operatie niet wat er van verwacht werd. Dit heeft tot gevolg dat Hong Jie slecht loopt en het grootste deel van de dag in een rolstoel doorbrengt. In de periode na zijn operatie werd zorg aan huis verleend en de mevrouw die Hong Jie verzorgde, heeft hem opgegeven voor een 'Opkikkerdag'.

Op De Eemhof werd Hong Jie samen met ouders en broer Casper (16) en zus Ying Xin (14) opgewacht door een vrijwilliger van de Stichting Opkikker. Voorafgaand aan deze dag hadden de ouders van Hong Jie al aan kunnen geven waaruit zijn interesses bestonden. Als eerste verrassing was er een fotoshoot van Hong Jie en het gezin. Daarna was er een educatieve activiteit: uilenballen ontleden. Hong Jie: "Ik kon zelf zien dat deze een rat had gegeten, en er zaten veel haren in de uilenbal." Vervolgens was er een show met roofvogels en daarna volgde een lunch met alle andere kinderen en gezinnen.

Limousine

Het hoogtepunt van de dag was voor Hong Jie een rit in een levensgrote limousine. Als een echte VIP mocht hij via de rode loper de prachtige auto met spiegelplafond in. Daar stond de (kinder)champagne klaar. En dat was nog niet alles: de limo werd geëscorteerd door politieauto's en politieagenten op de motor. Een rit van maar liefst 20 minuten, waarbij alle kruispunten werden vrijgehouden en mensen langs de weg stonden te zwaaien en filmen. Hong Jie wuifde vrolijk 'koninklijk' terug. Het kon niet op, want daarna stond er een helikopter klaar. Samen met zijn moeder en daarna nog een keer met zijn broer heeft hij een vlucht gemaakt boven het prachtige polderlandschap. Als afsluiter van deze geweldig dag mocht hij meeracen in snelle sportauto's. In een paar seconden (op een veilige manier) van 0 naar 140 km/h. Daar gaat een jongenshart sneller van kloppen!

Fantastisch

Om 19.00 uur was Hong Jie weer thuis in Reeuwijk. Hong Jie: "Ik heb een fantastische dag gehad, iedereen was zo aardig en alle mensen dachten mee. Het rijden in de limousine vond ik het mooiste van deze geweldige dag." Hij heeft één dag even alles kunnen vergeten. In februari wordt hij in de Verenigde Staten aan zijn knie geopereerd. Een operatie die in Nederland niet kan worden uitgevoerd.

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker geeft gezinnen met een ziek kind de kracht om door te gaan. "Als je kind ziek is, kun je als gezin alle kracht gebruiken, kracht die er soms simpelweg niet (meer) is. Precies waar wij als Stichting Opkikker bij helpen. Met een keten van kracht zetten wij ons elke dag vol overgave in om deze gezinnen, op de momenten dat het er echt toe doet, te ontzorgen en de energie te geven om door te gaan, aldus de organisatoren van deze onvergetelijke dagen voor zieke kinderen.

Tekst: Edith Op de Woerd

Meer berichten