De nieuwe auto is duidelijk herkenbaar aan de gemeentelogo's.
De nieuwe auto is duidelijk herkenbaar aan de gemeentelogo's. Foto: Mitch Huisman

Elektrische auto voor meer toezicht buitenruimte

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Wethouders Oskam (Openbare Ruimte) en Smits (Duurzaamheid) hebben woensdag 19 december uit handen van Ronald Kempenaar van Autobedrijf Kempenaar de sleutels in ontvangst genomen van de 100% elektrische Renault Kangoo ZE. De emissieloze auto wordt door de gemeente gebruikt voor meer toezicht op de buitenruimte.

In 2019 zet gemeente Bodegraven-Reeuwijk meer in op het toezicht in de buitenruimte. Daaronder vallen onder meer toezicht op klein onderhoud, wegafzettingen, werken aan kabels, leidingen en klachten en meldingen van inwoners over de openbare ruimte. Wethouder Oskam: "De auto wordt gebruikt voor toezicht en is dus niet bedoeld voor handhaving."

Duurzaam en milieuvriendelijk
De gemeente gaat op termijn ook de huidige dieselauto's vervangen voor elektrische varianten. Dit gebeurt stapsgewijs wanneer de auto toch al aan vervanging toe is. "Bij voorkeur kiezen we dan voor een duurzame en milieuvriendelijke, elektrische versie," aldus Smits.

Laadpaal
De elektrische Kangoo is uitermate geschikt voor het toezicht houden binnen de gemeente. Met een actieradius van ca. 200 kilometer kunnen de korte afstanden tussen en in de kernen van de gemeente gemakkelijk worden afgelegd. Om de elektrische toezichtauto op te laden is er een laadpaal bij het afvalbrengstation De Driewerf in Bodegraven geplaatst. De energie die vrijkomt met remmen, wordt ook gebruikt voor het opladen van de accu.

Advertentie

Categorieën