De Wegwijzer
De Wegwijzer Foto: wim de boevère

Warme kerstvieringen op basisscholen

Algemeen

Bodegraven-Reeuwijk - Voor de kerstvakantie waren er op de basisscholen in Bodegraven-Reeuwijk wederom allerlei warme en gezellige kerstvieringen. Een terugblik op deze vieringen aan de vooravond van Kerstmis.

De Goede Herderschool vierde kerst in de Ontmoetingskerk. Alle kinderen, ouders en andere familieleden waren welkom om naar het kerstverhaal te kijken en te luisteren. Het thema dit jaar was: 'Tel je mee?'. Het was een prachtige dienst waarbij het verhaal onder andere werd uitgebeeld door poppen, een verteller en meneer Exactus. Alle groepen hebben een lied laten horen.

De Da Costaschool heeft het kerstfeest gevierd in een volle Dorpskerk. Thema van de dienst was 'Gewoon heel bijzonder'. Een grootouderkoor onder leiding van Daniëlle Hermeler, ouders en alle kinderen hebben aan deze viering meegewerkt. Het was fijn om met elkaar op deze manier het kerstfeest te mogen vieren.

Op de Pr. Beatrixschool kwamen de kinderen vorige week in hun mooiste kleren op school voor het kerstdiner. De ouders en kinderen hadden heerlijke gerechten gemaakt. Na het diner liepen de kinderen met klein lichtjes in hun hand naar de Salvatorkerk, waar het kerstverhaal werd gelezen, gezongen en vertaald naar de huidige tijd. De vergelijking tussen Jozef en Maria en de vluchtelingen kwam duidelijk naar voren in het thema 'Tel je mee?'. Na de viering werd door kinderen en ouders, onder het genot van een hapje en drankje, nog even nagepraat.

De kerstviering van Basisschool De Wegwijzer in Driebruggen vond plaats in de overvolle PKN gereformeerde kerk van Waarder. Bij binnenkomst in de kerk werd door de leerlingen, als symbool van het licht, een lantaarn binnengedragen en op het podium geplaatst. Op dat podium speelde zich vervolgens een boeiend uitgebeeld kerstverhaal af, doorweven met veel gezamenlijke zang.

De leerlingen en leerkrachten van de Prins Willem-Alexanderschool in Waarder kwamen met hun familieleden samen voor de viering van de kerstgedachte in de PKN gereformeerde kerk van Waarder. Om beurten werd door de leerkrachten het kerstverhaal voorgelezen en er werd veel samen gezongen. Aan het eind van de viering was er voor alle leerlingen een duurzaam elektrisch kaarsje als aandenken aan de bijzondere boodschap van het licht.

Goede Herderschool
Pr. Beatrixschool
Pr. Beatrixschool
PWA school
Da Costaschool
PWA school
De Wegwijzer

Advertentie

Categorieën