Logo kobr.nl
Foto: Letty Blanken

Recordopbrengst Snertloop bij RVC'33

Reeuwijk - De Snertloop van RVC'33 weer de Snertloop trok afgelopen zaterdag liefst 529 deelnemers. Mede door het grote aantal deelnemers werd er totaal 10.000 euro opgehaald voor het goede doel van dit jaar: de actie van het team 'Hope against ALS' dat zoveel mogelijk geld probeert in te zamelen voor de stichting ALS.

Terwijl om 13.30 uur de jeugd t/m 10 jaar begon aan hun hardlooprondjes om het hoofdveld, startten tegelijkertijd de bijna 300 wandelaars aan de 4,2 km lange wandeltocht. De weersomstandigheden waren prima. Het was een mooi gezicht om zo'n 'sliert' mensen te zien lopen door de polder van Reeuwijk-Dorp. Bij terugkomst kon een ieder genieten van een gratis bakje snert en hadden de teamleden van 'Hope against ALS' gezorgd dat er broodjes bal en worst verkrijgbaar waren voor de innerlijke mens na deze sportieve inspanning.

Om 15.00 uur waren de ruim 200 hardlopers aan de beurt om te beginnen aan hun rondje. De winnaar van de vorige editie was ook dit jaar de snelste: Bodegraver Danny Binnendijk finishte in een tijd van 14:14 minuten, gevolgd door Martijn van der Vis in 14:22 minuten. Snelste RVC'33-lid was dit jaar Robin de Jong (15:11). Bij de dames won Evita Hoogeveen in een tijd 16:57 minuten. Met een tijd van 18:24 mocht Fien Post zich de snelste RVC-dame noemen.

Na afloop vertelde RVC'33-er Chris de Heij over zijn ziekte ALS en hoe belangrijk het is dat er onderzoek naar deze dodelijke ziekte komt om hiertegen een medicijn te vinden. Is het niet meer voor hemzelf, dan wel voor alle anderen die ermee te maken krijgen. Onder het motto 'opgeven is geen optie' probeert Chris de Heij samen met het team 'Hope against ALS' zoveel mogelijk geld in te zamelen voor zulk onderzoek. Voorzitter Ton van Veen maakte bekend dat er deze dag liefst 10.000 euro is opgehaald voor de strijd tegen ALS. Dit bedrag kwam bijeen uit het inschrijfgeld van de deelnemers (dat na afloop werd verdubbeld door Chris' werkgever Vergeer Holland), een actie van de herenselectie, de bijdrage van RVC'33 en via donaties en sponsoring. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag met een recordaantal deelnemers en recordopbrengst en dankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Beeld: Bernadette Dorresteijn, Joyce de Witte, Letty Blanken

Meer berichten