Logo kobr.nl
Foto:

Het is jouw inspreekbeurt?!

Politici aan het woord

Politiek lijkt altijd zo ver weg. Zo "niet mijn probleem". Pas als er iets gebeurt in onze directe omgeving veren we op. Schrikken! Gebeurt dat in mijn wijk? Onmiddellijk zoeken we elkaar op en gaan we samen verhaal halen. Ik denk aan arbeidsmigranten, de komst van Loetje, het spoor, en al wat niet meer. Dat verhaal halen is gelukkig vaak met resultaat. Maar we zouden zo graag eerder van je horen.

Het is natuurlijk voorspelbaar dat ik als D66'er graag zie dat meer mensen meepraten, ook als er niet een acute reden is. Gelukkig is, mede door onze inzet, er nu een initiatief om dit ook te laten gebeuren.

In deze uitgave van de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk staat een oproep om je op te geven voor het inwonerspanel 'Bodegraven-Reeuwijk spreekt'. Een goede uitwerking van één van de ideeën hoe we politiek en bewoners dichter bij elkaar kunnen brengen. Het gaat dan namelijk over de dingen die je anders pas doen opveren als het bijna te laat is.

Als lid van het panel word je in elk geval vier keer per jaar naar je mening gevraagd over allerlei zaken. En je wordt op de hoogte gehouden van wat er dan met je mening gebeurt. Heb je zelf ideeën? Dan mag je ze inbrengen.

D66 Bodegraven-Reeuwijk is blij dat er eindelijk iets meer inspraak komt en ook nog eens lekker concreet. Het lijkt me fantastisch als de gemeente overspoeld wordt met inschrijvingen. En het mooie is, je kan het gewoon doen zoals je ook je social media bijhoudt, vanuit de luie stoel.

Hoewel ik als raadslid natuurlijk al best wat inspraak heb, heb ik me toch, voordat ik deze column schreef, ook maar even aangemeld. Dit was inderdaad binnen een paar minuten gepiept. Je gaat naar www.bodegraven-reeuwijkspreekt.nl en vult je gegevens in en klaar. Het kan zelfs met een telefoontje.

Iedereen wil toch gehoord worden? Nou, laat je dan ook horen en meld je aan!

Een goed 2019 gewenst!

Elly de Vries, raadslid D66 Bodegraven-Reeuwijk

edevries@bodegraven-reeuwijk.nl

Meer berichten