Logo kobr.nl
De heer Prins behoorde tot de eerste bewoners die terugkeerden in de vernieuwde Reehaven.
De heer Prins behoorde tot de eerste bewoners die terugkeerden in de vernieuwde Reehaven. (Foto: Bert Verver)

Bewoners De Reehaven terug naar huis

In het najaar van 2017 werd een begin gemaakt met de grondige renovatie en gedeeltelijk nieuwbouw van het gedeelte Reehaven van het zorgcomplex De Reehorst.

Sinds die tijd is er keihard gewerkt om dat gedeelte zodanig te verbouwen dat het weer geheel up-to-date is. In de verbouwde kamers is het keukentje vervallen, waardoor de mogelijkheid is ontstaan iedere kamer van een eigen badkamer met sanitair te voorzien. Daardoor kan de privacy van de bewoners beter worden gewaarborgd en ook de zorgverleners kunnen goed uit de voeten in de ruime badkamer. Bovendien heeft iedere etage een eigen, zeer ruime, huiskamer gekregen met een flink balkon, dat om veiligheidsredenen met een hek is afgeschermd. Aansluitend aan de beweegtuin en het geitenweitje is een geheel op de bewoners afgestemde tuin ingericht.

Afgelopen maandag keerde de eerste groep van 23 bewoners terug uit het zorgcentrum Moerdregt. In de loop van de week komen ook de bewoners uit de Ronssehof en de Irishof terug naar Reeuwijk. Veel familieleden waren aanwezig om de bewoners bij te staan bij het inrichten van hun kamers. Iedere kamer is voorzien van een bed, maar de bewoners hebben ook de gelegenheid voor het plaatsen van wat persoonlijke spullen en de inrichting van een zithoekje.

Directeur Janneke Pillen is met haar medewerkers druk bezig geweest om alles in goed banen te leiden. Ze is blij met de vele hulp die door vrijwilligers geboden is om de basisinrichting van de kamers, gangen en gemeenschapsruimten in orde te maken. Wel maakt zij zich zorgen over de vaste personele bezetting, want daar zijn volgens Janneke nog wel wat extra handen nodig, om er aan toe te voegen dat geïnteresseerden met of zonder ervaring in de zorgverlening van harte worden uitgenodigd om eens langs te komen.

Tekst en beeld: Bert Verver

Meer berichten