Logo kobr.nl

vv Bodegraven vecht zich terug

Bodegraven - Na bijna honderd jaar op zondag te hebben gevoetbald, heeft voetbalvereniging Bodegraven afgelopen jaar de overstap gemaakt naar de zaterdag. Met uitsluitend zaterdagvoetbal sloeg de Bodegraafse voetbalvereniging een nieuwe weg in. Hoe vergaat het de voetbalvereniging?

Selectietrainer Frits van Dijk vertelt: ''De overstap van de zondag naar de zaterdag is met horten en stoten gegaan. Wij zijn na bijna honderd jaar overgestapt naar de zaterdag en dat was best even wennen. Niet alle spelers en vrijwilligers van onze club waren hier blij mee, anderen juichten deze beslissing wel toe. De keuze om op zaterdag te gaan voetballen, kwam voort uit de afnemende animo voor het zondagvoetbal bij de club. Je merkt dat in deze drukke tijden zondag steeds meer de dag voor het gezin is. Ook gaat men graag op zaterdagavond op stap. Prettig als je dan niet de volgende dag weer fit op het veld hoeft te staan.''

Frits vervolgt: ''Door de overstap zijn er best wat selectiespelers uitgevlogen. Inmiddels zijn er ook weer wat spelers terug op het nest, spelers die onze club en het team misten. Goed om te zien dat de basis daarin gewoon goed is. Een andere positieve bijkomstigheid is dat we in deze zaterdagcompetitie veel clubs in de regio treffen. Je merkt ook bij het publiek dat deze wedstrijden leuk zijn om te zien en er meer animo is om te komen kijken. Zo speelden wij onlangs weer voor het eerst in 43 jaar een derby tegen Rohda'76. Dat wij deze wedstrijd hebben gewonnen, is een opsteker voor het team en de club. Dat smaakt naar meer."

Ontmoeten

Het is een roerige tijd geweest voor de club, maar voorzichtig aan zit er weer een stijgende lijn in. "En de gedachte speelt bij de club om meer voor de wijk te gaan betekenen. Over hoe we dat precies willen gaan realiseren, daarover zijn we op dit moment nog met elkaar in gesprek. Saamhorigheid en het sociale aspect van ontmoeten vormen de leidraad daarbij."

Over de voetbalstrategische ontwikkelingen zegt Frits: "De eerste stappen die wij nu zetten qua ontwikkeling op en om het veld is een sponsoravond in februari met een spreker. Ook zijn we concreet bezig met een 'Walking Football' concept. Walking Football is een voetbalvorm voor zestigplussers waarbij er in wandeltempo wordt gevoetbald. Wij komen van ver en hebben nog een weg te gaan om van vv Bodegraven weer een florissante club te maken. Met het succes van het zaterdagvoetbal, nieuwe ideeën en een portie passie en energie ben ik ervan overtuigd dat we er wel komen.''

Tekst en beeld: Melanie Kastelein

Meer berichten