Logo kobr.nl
Foto: Maria Dorresteijn

Waardering voor dirigente kinderkoor CantaRellen

Reeuwijk - Annelies van der Werf, dirigente van kinderkoor CantaRellen, heeft na bijna 20 jaar afscheid genomen. Bij haar laatste viering afgelopen zondag waren veel oud-leden en ouders van het kinderkoor aanwezig, veelal met een persoonlijk cadeau en met een zelfgeschreven lied voor Annelies.

Annelies begon met dirigeren van het kinderkoor in Reeuwijk-Brug, toen ze nog kleine kinderen had. Omdat de pianist na een aantal jaar stopte, ontstond samenwerking met het kinderkoor in Reeuwijk-Dorp, dat op dat moment toevallig geen dirigent had. Elke donderdagmiddag oefende zij met de kinderen, die geregeld in een kerkdienst zingen. Ook buiten de kerk trad ze regelmatig met de kinderen op. Bijvoorbeeld bij het Breevaartconcert bij de Koebrug, in de Reehaven en recent nog tijdens het Dickensfestijn. Altijd zocht ze liedjes die passend waren voor de gelegenheid, maar bovenal door de kinderen werden gewaardeerd. Ook het jaarlijkse optreden in het Evertshuis bij de kerstontmoeting van de Lions was bijzonder. Elk jaar bedacht Annelies een nieuw concept, zoals een verhaal met bijpassende nummers of een complete musical inclusief decorstukken.

In het dankwoord werd Annelies geroemd om alle tijd en creativiteit die zij aan het kinderkoor heeft gegeven, maar nog meer om wie ze was voor de kinderen van haar kinderkoor. Dat de kinderen gek zijn op hun dirigente, bleek uit alle bloemen, persoonlijke attenties en stroom knuffels voor haar. In Annelies raakt CantaRellen een bijzonder mens met oog en aandacht voor elk individueel kind kwijt. Gelukkig gaat het kinderkoor door en zingt op 31 maart weer tijdens een viering, mét een nieuwe dirigent.

Beeld: Maria Dorresteijn

Meer berichten