Logo kobr.nl
Foto:

Krasse 100-jarige Neeltje van Briemen in de bloemetjes gezet

Bodegraven - Neeltje Magdalena van Briemen-van Muiswinkel vierde zaterdag 2 februari haar 100e verjaardag. Burgemeester Christiaan van der Kamp overhandigde haar op dinsdag 6 februari een prachtig boeket bloemen ter ere van deze bijzondere verjaardag.

In haar woning in Rijngaarde ontving zij samen met haar twee dochters de burgemeester met koffie en gebak. Hij was nieuwsgierig naar haar levensloop. Neeltje is in 1919 in Zwammerdam geboren. Ze had vier oudere broers en was de enige dochter. Neeltje: "Ik zat op de naaischool, maar moest er af om, als enige dochter, thuis te komen helpen." Toen ze 26 jaar was en trouwde, verhuisde ze naar de Vliethoeve in Bodegraven. Daar kreeg ze drie dochters. Op de boerderij moest hard worden gewerkt. Neeltje melkte onder andere de koeien en maakte kaas op de boerderij. In 1972 werd de boerderij verkocht. Neeltje was er niet rouwig om. Haar man had last van astmatische bronchitis, dus veel zwaar werk kwam op haar neer. Neeltje is 44 jaar getrouwd geweest. Haar 100-jarige verjaardag is zaterdag 2 februari, heel toepasselijk, op de Vliethoeve gevierd

Geheel zelfstandig

Inmiddels woont de nogal altijd fitte dame alweer negen jaar in Rijngaarde. Ze woont geheel zelfstandig: "Ik doe mijn boodschappen bij de SRV-man en op vrijdag haal ik groenten op de markt. Ik kook iedere dag." Ook puzzelt, leest en klaverjast Neeltje nog graag. Op haar 91e heeft ze nog een breiclubje opgericht. Ze breien voor het goede doel.

Burgemeester Van der Kamp sprak zijn respect uit: "Wat geweldig dat u nog bijna alles zelf doet; ik ben erg onder de indruk van uw zelfstandigheid." Hij sprak de hoop uit over een jaar opnieuw haar gast te mogen zijn.

Tekst en beeld: Edith Op de Woerd

Meer berichten