Logo kobr.nl
Foto:

'De Elfstekentocht' van Reedeurp, it giet oan

Reeuwijk - Meters kluuntapijt, koek-en-zopie, snert en ijsmeesters. Een speciale Elfstekentocht-commissie werd opgericht voor deze tocht der tochten. Op zaterdag 9 februari werd het duidelijk: it giet oan. Met de enthousiaste, geheel in stijl geklede Prins Harry van Bloem'daal en hofdames Manon en Astrid werd heel Reedeurp aangestoken met de 'Elfstekentocht-koorts'.

De tocht der tochten liep van de 'Tjerketswei' via 'Reasfjild' en 'Koagland' naar de eindstreep op de 'Kalfstrjitte'. Aldaar kon men, na eventueel opgehaald te zijn door Narrie in koets met paard en wagen, genieten van een prachtig versierde feesthal. In de aparte ijsbar werd men voorzien van ijskoude drankjes. Een gezellige bomvolle bar, waar de opzwepende plaatjes van DJ Raimo ervoor zorgden dat het ijs van de bar begon te smelten. In de feesthal werd ondertussen een zogenoemde ice-challenge uitgevochten. De vier geselecteerde heren waren gehard door de tocht-der-tochten en niet kapot te krijgen in het koude waterbad.

Wat amusement langs de kant mag bij een Elfstekentocht niet ontbreken. Zodoende werd door de Twinkels en Vonkjes een speciale themadans uitgevoerd. Later op de avond kwamen ook de Sterren en de Vlammen nog in actie met een prachtige dans. Wie hongerig werd of een beetje wilde opwarmen kon zich melden bij de 'van Roonen' voor een heerlijk bordje snert, hutspot of stamppot met worst. Het feest barstte los toen Prins Harry en zijn hofdames een toepasselijke medley ten gehore brachten. Voor zover bekend heeft iedereen de eindstreep gehaald, al kwam de één er met wat meer kleerscheuren vanaf dan de ander. Ondanks de kou was het een goede opwarmer voor het groot carnaval over drie weken.

Beeld: Kirsten van Leeuwen en Eric van de Wetering

Meer berichten